Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Frågor och svar

Anmälan

Är jag garanterad en plats på utbildningen om jag skickat in en komplett anmälan?

Ja det är du, men vi kan aldrig garantera att en utbildning eller kurs startar eftersom det beror på antalet anmälda deltagare.

När och hur får jag besked om jag har kommit in?

Du får en bokningsbekräftelse direkt. Ca 14 dagar innan utbildningens start skickar vi kallelse med e-post och faktura per brev.

Tar ni emot anmälan via post?

Nej, man anmäler sig via hemsidan.

Hur ansöker man till skolan?

Du kan göra din anmälan på vår hemsida eller direkt via telefon till oss här. Våra broschyrer finns också att hämta på Hagagatan 23 A, vid Odenplan.

Behöver man förkunskaper för att kunna söka?

Både ja och nej, våra kurser och utbildningar är grundläggande men eftergymnasiala. Det viktigaste är att du är intresserad och vill satsa helhjärtat under utbildningstiden. Läs mer på respektive utbildning om förkunskaper.

Hur fungerar reservlistan?

Om kursen är full hamnar du på reservlistan. När vi får avhopp kontaktas de köande på reservlistan i datumordning.

När är sista anmälningsdagen?

Vi har inget sista anmälningsdatum, det är "först till kvarn" som gäller. Vi tar emot anmälningar ända fram till start och ibland även senare om det finns plats.

Varför ska jag certifiera mig på Påhlmans Handelsinstitut?

Du kan bli Certifierad när du har genomfört en utbildning eller en kurs som tillhandahåller en certifiering. På Påhlmans betyder det att du har ett godkänt resultat på det skriftliga prov som visar på en viss kompetensnivå. Certifiering används ofta för att visa att en person uppnått en viss grad av kunskap på området. Väldigt många yrkesinriktade utbildningar eller kurser är därför certifierande och ger extra tyngd åt ditt CV.

Finansiering

Kostar det något att gå på era utbildningar?

Ja, det gör det, både kurser och utbildningar är avgiftsbelagda. Om du ansöker till våra YH-utbildningar gäller andra regler.

Hur och när betalar jag min kursavgift?

Vi fakturerar ca 10 dagar före start och du kan vid anmälan välja att delbetala vid tre tillfällen utan extra kostnad som privatperson. Om ett utländskt företag betalar anmäler du dig som privatperson och noterar fakturauppgifter i meddelanderutan, alternativt till info@phi.se. Läs våra köpevillkor.

Finns det möjlighet att studera hos er om jag har A-kassa?

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete. Kontakta din A-kassa och hör om vilka regler som gäller hos dem.

Är kursen studiemedelsberättigad?

Våra YH-utbildningar är studiemedelsberättigade men våra kurser och utbildningar är det inte.
Om du är medlem i ett fackförbund kan du ha möjlighet att söka studiebidrag eller ersättning för kurslitteratur. Du kontaktar själv ditt fackförbund och skolan om du behöver ett kursintyg.

Finns det någon annan finansieringsmöjlighet?

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga helt räntefria lån för utbildningen. Gå in på Human finans och följ de enkla instruktionerna. För bästa service ta gärna en personlig kontakt. Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Avgiften blir olika beroende på utbildning. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295kr.

Undervisningen

Vad har lärarna som undervisar på Påhlmans Handelsinstitut för utbildning/bakgrund?

Våra lärare är handplockade konsulter från näringslivet med gedigen kunskap i respektive ämne.

Hur långa är kurserna eller utbildningarna?

Vi har både heltid, deltid, kvällstidsundervisning samt kurser online. Längden varierar för varje utbildning, en kort kurs är ca 12 timmar under en vecka, den längsta utbildningen 132 timmar under en termin.

Vad händer när kursen/utbildningen är slut?

Alla kurser/utbildningar ger kursintyg under förutsättning att du har varit närvarande minst 70 %. Se mer detaljerad information på respektive kurs. Du kan certifiera dig med en tentamen vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Om jag blir sjuk och missar undervisning vad händer då?

Om man bara missar en lektion får man läsa ikapp hemma på eget ansvar. Kontakta i första hand en annan deltagare, läraren, eller projektledaren för att få tillgång till ev. material som använts under lektionen. Vid längre sjukfrånvaro under en kurs/utbildning kan man efter en dialog med projektledaren få ett studieuppehåll. Man måste återuppta sina studier inom ett år för att kunna slutföra sin kurs utan extra kostnad. Att bevaka återupptagandet är deltagarens eget ansvar.

Kan man nyttja lokalerna utöver lektionstid?

Ja det går bra, skolan har öppen kl. 08.30 – 21.00 på vardagar och helger kl. 9.00 – 16.00. På våra allmänna utrymmen kan man sitta tillsammans. Vill man ha tillgång till en sal eller datasal kan man kontakta administrationen per mejl.

Erbjuder ni särskilt pedagogiskt stöd, t.ex. vid dyslexi?

För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.
Vid särskilda behov, vänligen kontakta oss innan anmälan på info@phi.se eller 010-157 64 34.

Vad händer om jag inte klarar min tenta?

Om du inte klarar tentan får du göra en omtenta kostnadsfritt. Du tar eget ansvar att kontakta projektledaren och komma överens om en ny tid för provet.

Praktik

Ingår det någon praktik?

Det varierar. Du hittar information på respektive utbildning, På de kortare kurserna ingår ingen praktik.

Hur fungerar det med företagspraktiken och när gör jag den?

Du söker själv efter en praktikplats som motsvarar dina önskemål. Att söka praktikplats, kontakta företag och gå på intervju är en givande del i utbildningen där du får träna på att presentera dig själv och behärska intervjusituationer. Vår praktiksamordnare går igenom processen, ger tips och råd för varje klass och därefter får alla deltagare individuell rådgivning och tips på praktikplatser att söka. Vi har ett bra och utvecklat samarbete med näringslivet och har löpande kontakt med företag som vill ta emot praktikanter och arbetar aktivt för att matcha deltagare med passande praktikplats.

Online

Hur får jag praktisk information om kursen jag ska läsa?

All information får du inom ett par dagar efter anmälan, per e-post.

Sker allt Online?

Ja, det gör det, vi har inte några träffar i klassrum.

När startar kursen?

Den dagen du loggar in på skickade inloggningar du har fått per mejl från oss.

I vilket tempo går jag utbildningen eller kursen?

Du väljer själv i vilket tempo du vill läsa, vi rekommenderar halvfart.

Hur har jag kontakt med kursledaren och när kan jag förvänta mig svar?

Du kan ställa frågor i kursplattformen och få svar inom 24 timmar. Måndag till fredag.

Övriga frågor

Finns det möjligheter att köpa mat och fika i huset eller i närområdet?

På entréplanet finns ett Café med generösa öppettider. På plan 4 har vi ett pentry där man kan värma medhavd mat, kylar, kaffekokare osv. I området finns flertalet caféer, resturanger och matvarubutiker.

Har ni öppet hus?

Vi har ett flertal informationsmöten under varje termin. Anmälan gör du via hemsidan eller direkt via telefon. Är det så att du inte kan komma går det bra att boka ett personligt möte.

Erbjuder ni rabatter?

Vi erbjuder rabatter till några utvalda samarbetsföretag samt vi har vid vissa speciella tillfällen olika typer av erbjudanden. Våra erbjudanden eller rabatter kan inte kombineras med varandra.