Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Aktuellt

Ta del av aktuell information, läs intervjuer och artiklar samt titta på filmer som presenterar vår verksamhet.
Läs vidare om "Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar"
Korta YH-utbildningar

Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat Påhlmans Handelsinstitut att starta två nya korta YH-utbildningar under hösten 2020: VVS-ingenjör 2.0 och BIM och CoClass i byggprocessen. Utbildningarna riktar sig till de som är yrkesverksamma och som vill kompetensutveckla sig för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser.

Läs vidare om "Att studera online passade mig perfekt!"
Online

Att studera online passade mig perfekt!

Efter 20 år som frisör kände Suzzanne att det var dags att göra något annat och tog därför beslutet att sälja sin salong. Hon hade själv skött salongens bokföring och tyckte om att arbeta med siffror och funderade därför på att utbilda sig inom ekonomi. Efter att ha pratat igenom sina tankar med en väninna som är lönespecialist, kom Suzzanne fram till att det är löner som hon vill arbeta med.

Läs vidare om "Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt!"
Online

Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt!

Carl-Axel har arbetat över hela världen med olika uppdrag i flygbranschen och bott i New York, Louisville Kentucky, London, Bryssel, Burundi, Algeriet, Gambia, Angola. Han har haft ett oerhört händelserikt liv och har bland annat blivit rånad i Hongkong och transporterat Phil Collins scenutrustning. Nu ska han skriva en bok om sitt liv och då kommer en kurs i Word väl till pass.

Läs vidare om "Onlinestudier på Påhlmans Handelsinstitut"
Online

Onlinestudier på Påhlmans Handelsinstitut

Jennie Lagergren ansvarar sedan årsskiftet 2019 för onlineutbudet på Påhlmans Handelsinstitut. Innan dess arbetade hon med utvecklingen av digital folkbildning på Medborgarskolan. Här delar hon med sig av rådande trender och hur Påhlmans Handelsinstitut arbetar med sitt onlineutbud.

Läs vidare om "Fem fördelar med att studera online"
Online

Fem fördelar med att studera online

Onlineutbildning passar så gott som alla oavsett ålder eller livssituation. Även om det innebär en stor frihet att kunna styra över var när och hur du vill studera så kräver onlinestudier disciplin och att man tar ansvar för sina studier. Det finns flera fördelar med att studera online och här delar vi med oss av några av dessa.

Läs vidare om "Konsultuppdrag kan vara vägen till drömjobbet"
Karriär

Konsultuppdrag kan vara vägen till drömjobbet

I början av mars 2020 var det dags för årets upplaga av Career Day. Ett av företagen på plats var Amendo Bemanning & Rekrytering, ett rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Oskar och Aida spenderade eftermiddagen med att prata, ge tips och rekommendationer till besökarna på Career Day.

Läs vidare om "Med siktet mot en ny karriär"
Certifieringsutbildning

Med siktet mot en ny karriär

Efter 25 år som beauty advisor på Arlanda tog Teodora beslutet att göra en karriärförändring. På grund av ändrade livsförhållanden fungerade det inte längre att arbeta skift och behovet av ett dagtidsjobb blev allt större. Hon bestämde sig därför att börja studera med syftet att byta karriär.

Läs vidare om "Paralegal online - en utbildning med tydliga kopplingar till arbetslivet"
Online

Paralegal online - en utbildning med tydliga kopplingar till arbetslivet

Frida och Ramil studerar Certifierad Paralegal online, en utbildning som genomförs under två terminer på distans. En gång per termin träffas klassen för undervisning på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Career Day – möjligheter till nya karriärvägar!"
Karriär

Career Day – möjligheter till nya karriärvägar!

En gång om året arrangerar Påhlmans Handelsinstitut Career Day, ett event där våra studerande får möjlighet att presentera sig för rekryterare och bemanningsföretag som letar efter nya stjärnor till kandidatbanker, praktikplatser och lediga tjänster.

Läs vidare om "Att studera på Påhlmans Handelsinstitut"
Film om Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut hjälper dig vidare i karriären!

Här kan du få en inblick i hur det är att studera på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Driv och intresse ger resultat!"
Karriär

Driv och intresse ger resultat!

Evelina och Elin från Jurek Rekrytering & Bemanning deltog på Career Day 2020 för att träffa studerande och möjliga kandidater till lediga tjänster inom juridik, ekonomi, HR, marknad och Business Support.

Läs vidare om "Att arbeta som konsult inhouse eller inom outsourcing"
Karriär

Att arbeta som konsult inhouse eller inom outsourcing

Under Career Day, ett återkommande event på Påhlmans Handelsinstitut, deltog Beatrice tillsammans med två kollegor med syftet att hitta nya kollegor till Accountor.