Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Aktuellt

Ta del av aktuell information, läs intervjuer och artiklar samt titta på filmer som presenterar vår verksamhet.
Läs vidare om "Samhällsbyggnad är ett område som vi gärna sprider kunskap om"
Karriär

Samhällsbyggnad är ett område som vi gärna sprider kunskap om

Fredagen den 4 december kl 09.00-11.00 kan du lyssna på Bim-podden där vår verksamhetschef Peter Isaksson tillsammans med Alex Yazdani, Business Development Manager på BIMformation kommer att diskutera samhällsbyggnadssektorn.

Läs vidare om "En perfekt kombination av online och ekonomi"
Intervju med deltagare

En perfekt kombination av online och ekonomi

Trots att Susanne Rask bor i Stockholm så valde hon att studera online på vår utbildning Certifierad ekonomiassistent med löneadministration. Hon har tidigare studerat på distans och uppskattar möjligheten att kunna kombinera studier och fritid, framför allt nu då hon är nybliven hundägare.

Läs vidare om "Kurt är ventilationens mästare"
Intervju med företag

Kurt är ventilationens mästare

Påhlmans Handelsinstitut har VentilationsCentrum som ny samarbetspartner och därifrån kommer lärare Kurt Ingeberg, en aktiv veteran inom ventilationsbranschen. Kurt kommer hösten 2020 att online undervisa endagskursen OVK - Obligatorisk ventilationskontroll för kommunhandläggare samt två-dagarskursen OVK – för funktionskontrollanter inför certifiering.

Läs vidare om "Madelaine - Ny som ledare"
Intervju med deltagare

Madelaine - Ny som ledare

Madelaine har studerat på vår onlinekurs "Ny som ledare", en kurs för befintliga och nya ledare som ger kunskaper om sambandet mellan medarbetare, effektivitet och lönsamhet i företag.

Läs vidare om "VD med känsla för ventilation"
Intervju med företag

VD med känsla för ventilation

Martin Ancons är VD för Ventilations Centrum och har lång erfarenhet från branschen både i Sverige såväl som internationellt.

Läs vidare om "Jan-Olof digitaliserar samhällsbyggnadsbranschen"
Intervju med företag

Jan-Olof digitaliserar samhällsbyggnadsbranschen

Jan-Olof Edgar har 30 års erfarenhet från byggbranschen och är en pionjär när det gäller BIM-byggnadsinformationsmodellering. Han har arbetat på Svensk Byggtjänst som AMA-chef och i september 2020 tillträdde han rollen som utvecklingsstrateg. Under hösten kommer Jan-Olof att gästföreläsa och dela med sig av sin kunskap på vår nya korta YH-utbildning BIM och CoClass i byggprocessen, 35 YH-poäng.

Läs vidare om "Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar"
Korta YH-utbildningar

Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat Påhlmans Handelsinstitut att starta två nya korta YH-utbildningar under hösten 2020: VVS-ingenjör 2.0 och BIM och CoClass i byggprocessen. Utbildningarna riktar sig till de som är yrkesverksamma och som vill kompetensutveckla sig för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser.

Läs vidare om "Att studera online passade mig perfekt!"
Online

Att studera online passade mig perfekt!

Efter 20 år som frisör kände Suzzanne att det var dags att göra något annat och tog därför beslutet att sälja sin salong. Hon hade själv skött salongens bokföring och tyckte om att arbeta med siffror och funderade därför på att utbilda sig inom ekonomi. Efter att ha pratat igenom sina tankar med en väninna som är lönespecialist, kom Suzzanne fram till att det är löner som hon vill arbeta med.

Läs vidare om "Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt!"
Online

Det är aldrig för sent att lära sig någonting nytt!

Carl-Axel har arbetat över hela världen med olika uppdrag i flygbranschen och bott i New York, Louisville Kentucky, London, Bryssel, Burundi, Algeriet, Gambia, Angola. Han har haft ett oerhört händelserikt liv och har bland annat blivit rånad i Hongkong och transporterat Phil Collins scenutrustning. Nu ska han skriva en bok om sitt liv och då kommer en kurs i Word väl till pass.

Läs vidare om "Onlinestudier på Påhlmans Handelsinstitut"
Online

Onlinestudier på Påhlmans Handelsinstitut

Jennie Lagergren ansvarar sedan årsskiftet 2019 för onlineutbudet på Påhlmans Handelsinstitut. Innan dess arbetade hon med utvecklingen av digital folkbildning på Medborgarskolan. Här delar hon med sig av rådande trender och hur Påhlmans Handelsinstitut arbetar med sitt onlineutbud.

Läs vidare om "Fem fördelar med att studera online"
Online

Fem fördelar med att studera online

Onlineutbildning passar så gott som alla oavsett ålder eller livssituation. Även om det innebär en stor frihet att kunna styra över var när och hur du vill studera så kräver onlinestudier disciplin och att man tar ansvar för sina studier. Det finns flera fördelar med att studera online och här delar vi med oss av några av dessa.

Läs vidare om "Konsultuppdrag kan vara vägen till drömjobbet"
Karriär

Konsultuppdrag kan vara vägen till drömjobbet

I början av mars 2020 var det dags för årets upplaga av Career Day. Ett av företagen på plats var Amendo Bemanning & Rekrytering, ett rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Oskar och Aida spenderade eftermiddagen med att prata, ge tips och rekommendationer till besökarna på Career Day.