Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Aktuellt

Ta del av aktuell information, läs intervjuer och artiklar samt titta på filmer som presenterar vår verksamhet.
Läs vidare om "Mikael berättar om Certifierad Rekryteringsresearcher"
Intervju med Lärare

Mikael berättar om Certifierad Rekryteringsresearcher

Ofta måste HR-ansvariga på företag och organisationer arbeta strategiskt och taktiskt med sin kompetensförsörjning: allt fler tar därför extern hjälp av rekryteringsföretag som har den mest adekvata kompetensen. En felaktig rekrytering kan kosta ett företag upp till 700 000 kronor. Efter utbildningen är du anställningsbar som Certifierad Rekryteringsresearcher, om du sedan siktar på att arbeta som rekryteringskonsult så har du en utmärkt grund.

Läs vidare om "Vi firar 140 år!"
OM OSS

Vi firar 140 år!

Påhlmans Handelsinstitut utbildningar var banbrytande 1881, såväl i Sverige som internationellt. Eleverna fick precis som idag jobba nära näringslivet med skarpa projekt och samtliga lärare var omsorgsfullt handplockade från näringslivet.

Läs vidare om "Nyhet hos Påhlmans Handelsinstitut"
Online

Nu utökar vi vårt utbud med onlinekursen "Projektledning och agila metoder".

Nu utökar vi vårt utbud med onlinekursen "Projektledning och agila metoder".

Läs vidare om "Samhällsbyggnad är ett område som vi gärna sprider kunskap om"
Karriär

Samhällsbyggnad är ett område som vi gärna sprider kunskap om

Fredagen den 4 december kl 09.00-11.00 kan du lyssna på Bim-podden där vår verksamhetschef Peter Isaksson tillsammans med Alex Yazdani, Business Development Manager på BIMformation kommer att diskutera samhällsbyggnadssektorn.

Läs vidare om "En perfekt kombination av online och ekonomi"
Intervju med deltagare

En perfekt kombination av online och ekonomi

Trots att Susanne Rask bor i Stockholm så valde hon att studera online på vår utbildning Certifierad ekonomiassistent med löneadministration. Hon har tidigare studerat på distans och uppskattar möjligheten att kunna kombinera studier och fritid, framför allt nu då hon är nybliven hundägare.

Läs vidare om "Kurt är ventilationens mästare"
Intervju med företag

Kurt är ventilationens mästare

Påhlmans Handelsinstitut har VentilationsCentrum som ny samarbetspartner och därifrån kommer lärare Kurt Ingeberg, en aktiv veteran inom ventilationsbranschen. Kurt kommer hösten 2020 att online undervisa endagskursen OVK - Obligatorisk ventilationskontroll för kommunhandläggare samt två-dagarskursen OVK – för funktionskontrollanter inför certifiering.

Läs vidare om "Madelaine - Ny som ledare"
Intervju med deltagare

Madelaine - Ny som ledare

Madelaine har studerat på vår onlinekurs "Ny som ledare", en kurs för befintliga och nya ledare som ger kunskaper om sambandet mellan medarbetare, effektivitet och lönsamhet i företag.

Läs vidare om "VD med känsla för ventilation"
Intervju med företag

VD med känsla för ventilation

Martin Ancons är VD för Ventilations Centrum och har lång erfarenhet från branschen både i Sverige såväl som internationellt.

Läs vidare om "Jan-Olof digitaliserar samhällsbyggnadsbranschen"
Intervju med företag

Jan-Olof digitaliserar samhällsbyggnadsbranschen

Jan-Olof Edgar har 30 års erfarenhet från byggbranschen och är en pionjär när det gäller BIM-byggnadsinformationsmodellering. Han har arbetat på Svensk Byggtjänst som AMA-chef och i september 2020 tillträdde han rollen som utvecklingsstrateg. Under hösten kommer Jan-Olof att gästföreläsa och dela med sig av sin kunskap på vår nya korta YH-utbildning BIM och CoClass i byggprocessen, 35 YH-poäng.

Läs vidare om "Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar"
Korta YH-utbildningar

Påhlmans Handelsinstitut startar korta YH-utbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) har beviljat Påhlmans Handelsinstitut att starta två nya korta YH-utbildningar under hösten 2020: VVS-ingenjör 2.0 och BIM och CoClass i byggprocessen. Utbildningarna riktar sig till de som är yrkesverksamma och som vill kompetensutveckla sig för att möta yrkesrollens framtida krav på digitala kompetenser.

Läs vidare om "Att studera online passade mig perfekt!"
Online

Att studera online passade mig perfekt!

Efter 20 år som frisör kände Suzzanne att det var dags att göra något annat och tog därför beslutet att sälja sin salong. Hon hade själv skött salongens bokföring och tyckte om att arbeta med siffror och funderade därför på att utbilda sig inom ekonomi. Efter att ha pratat igenom sina tankar med en väninna som är lönespecialist, kom Suzzanne fram till att det är löner som hon vill arbeta med.