Certifierad Löneadministratör med HR och personaladministration, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
33 375 kr ink. moms.
Tilltalas du av att arbeta med siffror och personalfrågor? Vår yrkesinriktade, breda utbildning online ger dig användbara kunskaper i hela lönehanteringsprocessen och HR, även rekrytering. Valbar start på distans för maximal frihet.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Du studerar på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du login och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Du lär dig att hantera löneberäkningar genom att räkna lön manuellt och registrera löner i Fortnox Lön samt Fortnox Lön Plus: detta givetvis utifrån aktuella lagar och regler. Du får också grundläggande, användbara kunskaper i arbetsrätt I och personaladministration. Men den här utbildningen är du väl rustad för utmaningar inom både lönehantering och HR-arbetet.

Program

 • Arbetsrätt I, 12 tim
 • Löneadministration I, 33 tim
 • Löneadministration II, 36 tim
 • Personaladministration med HR och rekrytering, 47 tim: du lär dig praktiskt personalarbete och processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal.
  Bonus är vårt samarbete med företaget Jobylon vilket ger dig tillgång till deras moderna rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Totalt får du 128 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande. Lärarna finns som ett stöd under din studietid: de svarar på frågor och ger återkoppling på inlämningsuppgifter via studieplattformen alla vardagar. 

Studielitteratur

Faktaboken Personaladministration - i praktiken av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson (senaste upplaga, pris ca 750 kr, e-bok ca 300 kr). Inhandlas själv vid utbildningsstart.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.   

Mål

Efter genomförd utbildning kan du sköta hela lönehanteringsprocessen samt hantera grundläggande personalfrågor. 

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande Matematik A) och ett intresse för siffror, människor och service.

Certifiering ingår

 • Efter kursdelarna Personaladministration med HR och rekrytering, Löneadministration I och II har du möjlighet att skriva tentamen online i respektive ämne på bestämd dag och tid.
 • Om du inte vill certifiera dig får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.

Bra att veta

Vad leder utbildningen till?

- Den har förutsättningar att leda till en intressant yrkesroll: när det utannonseras tjänster för HR-assistenter finns det ofta önskemål om att den sökande ska ha erfarenhet av löneprocesser och lönekörningar. Utbildningen öppnar upp möjligheten för anställning på HR-avdelning, något som annars är utmanande om du saknar universitetsutbildning.

Avgift, anmälan och finansiering

26 700 kronor exklusive moms.
33 375 kronor inklusive moms (25%).

 • Frivillig tentamen (och eventuell omtentamen) i Personaladministration med HR och rekrytering, Löneadministration I och Löneadministration II ingår.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.
 • Frågor & svar

Nästa steg

Fortsättningsmöjligheter är: Arbetsrätt II, online och Löneengelska, online - English for Payroll accountants.

Om du vill dubbelcertifiera dig till HR-koordinator genom att lägga till dessa två kurser så anmäler du dig här (ange DC i meddelanderutan vid bokning).

 • Arbetsrätt II
 • Coachande förhållningssätt

När du bokar kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad Löneadministratör med Personaladministration, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Om utbildningen

 • Studerande

  Jättebra utbildning som gav mig möjligheten att arbeta som löneadministratör. Redan 3 månader efter utbildningen fick jag fast arbete som löneadministratör. Man behöver vara medveten om och beredd på att satsa den tid som den tar att genomföra.
 • Dragana Petrovic

  Studerande
  Tack för denna studietid, denna utbildning har hjälpt mig att utvecklas i mitt arbete. Kommer definitivt att rekommendera Påhlmans Handelsinstitut framöver till de som vill studera.
 • Susanne Jansson

  Studerande
  Det har varit ett rent nöje att studera på Påhlmans och ni som arbetar där skall ha en extra stor eloge för engagemang, support och pepp. Kan inte annat än lovorda er.

Om utbildningen

Studerande och medarbetare
HR & Ledarskap

Dagbok: Emelies tid på praktik inom HR

Välkommen att följa Emelie som studerat till Certifierad Löneadministratör med personaladministration vid Påhlmans Handelsinstitut och sedan själv skaffat sig e...

Certifieringsutbildning
15 februari 2023
Läs vidare om "Dagbok: Emelies tid på praktik inom HR"
Personer diskuterar vid ett bord
Lön

Arbeta som löneadministratör

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar...

Certifieringsutbildning
20 augusti 2018
Läs vidare om "Arbeta som löneadministratör"