Fem fördelar med att studera på distans

En distansutbildning passar så gott som alla oavsett ålder eller livssituation. Även om det innebär en stor frihet att kunna styra över var, när och hur du vill studera så kräver distansstudier disciplin och att man tar ansvar för sina studier. Det finns flera fördelar med att studera online och här delar vi med oss av några av dessa.

1. Du väljer själv när du vill studera

Du väljer när på dygnet som du vill studera. Du behöver heller inte vänta på terminsstart utan du väljer själv när kursen eller utbildningen ska starta. Du behöver inte spendera massa tid på att transportera dig till och från en kurslokal där du måste spendera ett visst antal timmar på fasta dagar.

2. Du väljer själv var du vill studera

Med distansstudier får du en flexibilitet och bestämmer själv när du vill studera och det kan vara helt oberoende av plats. Det enda du behöver är en dator med internetuppkoppling.

3. Du kan studera i ditt eget tempo

Du bestämmer själv din studietakt. Skulle det vara så att du skulle behöva längre tid för att fullfölja kursen så erbjuder vi möjlighet till förlängning.

4. Du kan arbeta och studera samtidigt

Om du vill så är det möjligt att arbeta heltid och ha kvar din inkomst samtidigt som du studerar hos oss, vilket kan vara svårt att få ihop om du måste anpassa dig efter schema och lektionstider. En distans-utbildning passar dig som vill lära dig något helt nytt och även dig som vill komplettera med en utbildning för att ta nästa steg i karriären.

5. Du kan gå tillbaka och göra samma lektion flera gånger

Du får samma kunskaper online som om du studerar i ett klassrum. Det är dessutom lätt att gå tillbaka i en kurs och repetera och göra om interaktiva övningar så många gånger du behöver.

Påhlmans Handelsinstitut tipsar

  • Välj helst en ostörd studieplats, slå av ljudet och vibrationen på din telefon, lägg sedan bort den så att du inte ser om skärmen lyser upp.
  • Sitt som längst 30-40 minuter, försök även att stå upp och variera din kroppsposition. Ta efter varje 30-40 minuterspass en paus på 5-10 minuter där du stretchar/promenerar innan du fortsätter dina studier.
  • Sätt upp ditt egna schema med vilka dagar och tider som du har möjlighet att studera och följ det.
  • Läs andras frågor i chattforumet, så ser du också svaren på dem. Bidra gärna där med egna reflektioner och positiva tillrop.

– Påhlmans har varit väldigt flexibla och hjälpsamma och till stor hjälp för mig som studerar och jobbar samtidigt. Jag har kunnat delta i en utbildning utan att behöva vara på plats i Stockholm och fått klasskamrater från hela landet."