Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Kursdeltagare vid dator

Fem fördelar med att studera online

Onlineutbildning passar så gott som alla oavsett ålder eller livssituation. Även om det innebär en stor frihet att kunna styra över var när och hur du vill studera så kräver onlinestudier disciplin och att man tar ansvar för sina studier. Det finns flera fördelar med att studera online och här delar vi med oss av några av dessa.

1: Du väljer själv när du vill studera

Du väljer när på dygnet som du vill studera. Du behöver heller inte vänta på terminsstart utan du väljer själv när kursen eller utbildningen ska starta. Du behöver inte spendera massa tid på att transportera dig till och från en kurslokal där du måste spendera ett visst antal timmar på fasta dagar.

2: Du väljer själv var du vill studera

Med onlinestudier får du en flexibilitet och bestämmer själv när du vill studera och det kan vara helt oberoende av plats. Vid fint väder kan du till exempel sitta ute. Det enda du behöver är en dator med internetuppkoppling.

3: Du kan studera i ditt eget tempo

Du bestämmer själv din studietakt. Skulle det vara så att du skulle behöva längre tid för att fullfölja kursen så erbjuder vi möjlighet till förlängning.

4: Du kan arbeta och studera samtidigt

Om du vill så är det möjligt att arbeta heltid och ha kvar din inkomst samtidigt som du studerar hos oss, vilket kan vara svårt att få ihop om du måste anpassa dig efter schema och lektionstider. En online-utbildning passar dig som vill lära dig något helt nytt och även dig som vill komplettera med en utbildning för att ta nästa steg i karriären.

5: Du kan gå tillbaka och göra samma lektion flera gånger

Med dagens teknik får man samma kunskaper online som om du studerar i klassrum. Det är dessutom lätt att gå tillbaka i en kurs och repetera och göra om interaktiva övningar.