Praktik och försäkring

Företag och organisationer som har behov av att anställa kan ta emot dig som praktikant och låta dig visa upp den kompetens som du skaffat via yrkesinriktade studier hos oss. Samtidigt får givetvis arbetsgivaren möjlighet att prova din arbetskraft och du får en chans att testa hur det är att jobba där.

Skaffa dig praktik

Under din studietid hos oss på Påhlmans Handelsinsitut är du försäkrad, så om du själv vill skaffa dig en praktikplats mot slutet av din certifieringsutbildning så går det utmärkt.

Praktiken ska såklart innehålla arbetsuppgifter i linje med de ämnen som du har läst eller läser hos oss. Efter avslutad praktikperiod har du rätt att få ett intyg från din praktikplats, där omfattning och arbetsuppgifter framgår.

Du som studerande och den ansvariga handledaren på arbetsplatsen kommer överens om vad som passar er bägge bäst gällande datum och tider.

Vi brukar föreslå att praktikens längd och arbetstider är minst 4 veckor på deltid, ungefär 15 timmar/vecka och max 8 - 10 veckor på heltid.

Kostnadsfri försäkring ingår

Som studerande är du försäkrad under praktiken via Påhlmans Handelsinsitut.

Vänligen fyll i formuläret nedan när du har fått kontakt med ett företag eller organisation som tar emot dig på praktik. För att försäkringen ska gälla måste formuläret fyllas i innan praktikens start.

Uppgifter till Påhlmans Handelsinsitut

Du är alltid välkommen att kontakta oss

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Kontakta oss gärna på 010-157 64 34 eller info@phi.se