Certifierad HR-koordinator med löneadministration, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
34 875 kr ink. moms.
Är du intresserad av rekrytering, arbetsmiljö, HR och personaladministration strategiskt och operativt? Även löneadministration, coachande förhållningssätt och övningar i rekryteringsverktyg stärker dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Valfri start på distans för maximal frihet.

Om utbildningen

Du lär du dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag. 
Det operativa arbetet innebär att förbereda anställningsintervjuer, använda rekryteringsstöd, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt. 

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs: personalen. Efter genomförd utbildning har du verktygen för att se till att personalen trivs samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete och är ett chefsstöd.

 - Vad är det för skillnad på HR-koordinator, HR-assistent och HR-administratör?

En HR-koordinator tar och får lite mera ansvar i och med det aktiva i att koordinera, istället för att assistera. En HR-koordinator brukar också ha en aningens mer kvalificerade uppgifter än en HR-assistent, och har vanligtvis som uppgift ge stöd åt chefer.

Start

Du studera på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du login och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I, 33 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim
• Personaladministration med HR och rekrytering, 47 tim.

Undervisningen utgår från processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal. Du får kunskap om det praktiska personalarbetet (arbetsmiljöfrågor, personalekonomi och kompetensförsörjning).
Bonus är samarbetet med företaget Jobylon vilket ger dig tillgång till ett modernt rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Totalt får du 124 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Studielitteratur:

 • Personaladministration - i praktiken. Av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson, endast faktaboken och senaste upplagan. Nypris cirka 750 kr/e-bok cirka 300 kr.
 • Frivillig att köpa: Anställda: Praktisk handbok för arbetsgivare. Förlag: Björn Lundén Information. Nypris cirka 750 kr/e-bok cirka 300 kr. 

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.

Mål

Att du kan arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd samt grundläggande lönearbete.

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens eller motsvarande och ett intresse för personalfrågor, HR, service och siffror.

Certifiering ingår

 • Du får intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.
 • Du kan certifiera dig i Personaladministration med HR och rekrytering, Arbetsrätt I och II samt Löneadministration I genom tentamen i respektive ämne. Godkända resultat ger certifiering.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

27 900 kronor exklusive moms.
34 875 kronor inklusive moms (25 %).

 • Frivillig tentamen (och eventuell omtentamen) i Arbetsrätt I, Arbetsrätt II, Personaladministration med HR och rekrytering och Löneadministration I ingår.
 • Under din studietid får du rabatt hos två bokhandlare.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad HR-koordinator med löneadministration, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Om utbildningen

 • Camilla

  Studerande
  Den här utbildningen passade mig väldigt bra. Jag kunde utan problem kombinera mina studier med mitt heltidsjobb, då jag själv planerade min studietid. Trots att det var en online utbildning så var lärarna närvarande genom uppföljningar löpande. Det var även lätt att få snabb hjälp vid ev frågetecken. Jag kan verkligen rekommendera både utbildningen samt upplägget.
 • Stina Brown

  Studerande
  Er utbildning är en stor anledning till att jag fick jobbet, har arbetat som mäklare och i kundtjänst innan men detta blir mitt första jobb inom HR!
 • Studerande

  Utbildningen gav verkligen det jag förväntat mig. Pedagogiskt och gav mig verkligen tron på att jag kan lära mig nya saker. Gav mig styrka att söka nytt jobb som blev väldigt lyckat.

Om utbildningen

Kvinna blir intervjuad
HR & Ledarskap

Denise fick jobb på Northvolt!

Denise Carlsson studerade både till Certifierad Ekonomiassistent och HR-koordinator på Påhlmans Handelsinstitut. Sedan dess har hennes karriär gått spikrakt upp...

Certifieringsutbildning
2 juni 2023
Läs vidare om "Denise fick jobb på Northvolt!"
Kvinna som ler
HR & Ledarskap

Drömjobbet på andra sidan Atlanten

Det var kärleken som tog Stina till andra sidan Atlanten. När hon efter mammaledigheten ville satsa på karriären var det Påhlmans Handelsinstitut möjlighet till...

Certifieringsutbildning
16 november 2022
Läs vidare om "Drömjobbet på andra sidan Atlanten"
Kvinna som ler med blommor bredvid sig
HR & Ledarskap

Sari fick jobb innan avslutad utbildning!

Sari läser till certifierad HR-koordinator med löneadministration online och har redan innan avslutad utbildning fått anställning och jobb inom löneområdet. Vi ...

Certifieringsutbildning
25 april 2023
Läs vidare om "Sari fick jobb innan avslutad utbildning!"