Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande IATA

Internationell Resekonsult - IATA, blended learning

Information

Plats
Onlinestudier Med Träffar
Hagagatan 23 A
Avgift
45 900 kr ink. moms.
Här får du behörighet att arbeta som resesäljare på resebyrå eller starta eget med både biljett- och licensrättigheter i GDS-systemet Amadeus. Utbildningen ger dig internationellt IATA-Diplom och kombinerar studier online och i klassrum. I samarbete med ProNordic Education.

Om utbildningen

Resebranschen är en av de stora branscherna i världen. Resebyråer (inom områdena privat, affär, online, grupp), flygbolag och flygplatser är i stort behov av yrkesutbildad personal - tack vare den gedigna spetskompetens som utbildningen ger så får många av våra deltagare jobb direkt efteråt.

Hösten 2020
Kursstart med information 6 oktober samt 3 november.

Att utbildningen dessutom sker från verkliga resebyrålicenser gällande bokningssystemet Amadeus gör att samtliga deltagare direkt efter utbildningen är redo för branschen som resesäljare eller resekonsult.

Utbildningsstarterna äger rum hos oss på Hagagatan 23 A kl 10:00 - 16:30.
Vänligen ange i meddelanderutan på anmälningssidan vilket datum du önskar starta.

Till största del kommer undervisningen och support att ske via studieplattformen Fronter. Detta gör det möjligt att bo varsomhelst i landet under utbildningstiden. Du behöver inte vara uppkopplad på specifika tider utan loggar in när det passar just dig.

Utbildningen genomförs på deltid med ”blended learning” – alltså både studier digitalt via en studieplattform samt några träffar i klassrum. Du träffar en lärare och dina klasskamrater första dagen och vid starten får du tillgång till studiematerial samt uppgifter att lösa online.

Mål

Utbildningen leder till Internationellt IATA-Diplom med behörighet att även starta egen resebyråverksamhet med biljetträttigheter samt licensrättigheter i GDS-systemet Amadeus.

Program

• The Travel and Tourism Industry
• Geography in Travel Planning
• Travel Formalities
• Air Transport Essentials
• Land Transport: Introduction to Rail
• Land Transport: Car Camper
• Hotels Products Service
• Water Transport: Ferries & Cruises
• Tour Packages
• Serving The Travel Customer (Försäljningsteknik)
• Air Fares and Ticketing (Tariffer/Beräkning inom reguljär flygtrafik)

Amadeus GDS (25 lektioner online inför den fysiskt lärarledda Amadeus-veckan).

Förkunskaper

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet inom resebranschen. Utbildningen är utformad och uppbyggd på ett sådant sätt så att du lär dig från grunden. Du ska förstå engelska i tal och skrift - utbildningen är internationell och studielitteraturen är på engelska

Lärare

"Mitt arbete har alltid känts som en hobby där jag har haft förmånen att förvalta drömmar, resor och möten" berättar huvudlärare Katarina Nygren. Läs hela intervjun med henne här.

Så här går det till

Du har 12 månader på dig att slutföra din utbildning. Du väljer studietakt själv:
24 veckor motsvarar cirka 20 studietimmar i veckan eller 44 veckor som motsvarar cirka 10 studietimmar i veckan och är lämpligt för dem som arbetar heltid parallellt med studierna.

När du har gjort alla lektioner så kontaktar du läraren för att avlägga examen (inom ramen för de 12 månaderna).

I distansklassrummet hittar du diskussionsforum, inspelade föreläsningar, schema, elev-chattrum med mera. Du väljer själv när du loggar in och studerar och det finns inlämningsuppgifter som skall skickas in enligt ett rekommenderat schema. Jämte detta får samtliga kursdeltagare sin IATA- och Amadeusstudielitteratur även i bokform. Utöver support, schema och inspelade föreläsningar i distansklassrummet arbetar vi även med IATA studiebok med tillhörande kapitel samt övningar. Samtliga kapitel i litteraturen motsvaras av en separat ikon i distansklassrummet där du ställer frågor och svar. På så sätt hjälps vi alla åt och frågor och svar är synliga så att samtliga får hjälp oavsett när man är inloggad.  
I utbildningen ingår också ett tiotal fysiskt lärarledda föreläsningar. Dessa kommer att ske i Stockholm under 2 x 2 dagar samt fem dagar Amadeus-lektioner. Vi erbjuder även extrainsatta föreläsningar samt privatlektioner.

En nyhet är att IATA-provet sker online med uppkoppling mot IATA Canada/ Geneve. Du gör alltså din examen hemifrån under ordnade former med specifika regler. IATA examen kan göras under sista veckan i februari, sista veckan i maj under våren. Om man blir klar på hösten är det sista veckan i augusti samt sista veckan i november.

Läs mer om ProNordic Education och möjligheterna efter en IATA-examen.

Tekniska förutsättningar

En bärbar dator samt möjlighet till internetuppkoppling är ett förutsättning för att du ska kunna ta del och tillgodogöra dig supporten från vårt distansklassrum. En webbkamera kommer att behövas vid IATA-examen då den från 2019 sker online mot IATA. Din dator måste ha ett nätverkskort för 5 Ghz för Påhlmans Handelsinstituts wifi.

Informationsmöte

Inom kort kan du boka en plats för att träffa oss på skolan där du får svar på dina frågor.

Anmälan

Vi tar emot anmälningar i turordning fram till senaste starten 2020 och har löpande intag till och med den 1 december 2020 för intag på höstterminen. Observera att antal deltagarplatser är begränsat. Vid fullbokad utbildning meddelas det på vår hemsida och icke bindande anmälan till kölista kan då göras.

Avgift

45 900 kronor inklusive moms, varav deltagaravgift och studielitteraturen för IATA och Amadeus ingår. 

Anmälningsavgiften är 8 900 kronor och betalas senast 14 dagar efter anmälan. Vid anmälan senare än 14 dagar före utbildningsstart ska hela avgiften betalas. Eventuellt omprov ingår för IATA-examen och en administrativ kostnad utgår för Amadeus-licens gällande omprov.

Påhlmans Handelsinstitut erbjuder kostnadsfri delbetalning på tre månader, ange önskemålet i meddelanderutan vid anmälan.

Inga rabatter ges på denna utbildning då den är i samarbete med ProNordic.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Lokaler

Hagagatan 23 A, plan 4, Stockholm (T-bana Odenplan).

För dig med A-kassa

Båda studietakterna möter arbetsförmedlingens krav på att vara tillgänglig för arbetsmarknaden för beviljande att behålla a-kassa även under utbildningstiden. Så för dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen förutsatt att du söker heltidsarbete. Kontakta din A-kassa och fråga om vilka regler som gäller hos dem.

Finansiering

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet till avgiften. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.

Har du frågor? Välkommen!

Har du frågor om innehållet i utbildningen, upplägget och förkunskaper vänligen kontakta Katarina Nygren:
073-3860330 och katarina.nygren@pronordic.eu

Vid frågor om betalning, ekonomi och annat praktiskt så är du hjärtligt välkommen att kontakta Påhlmans Handelsinstitut på info@phi.se och 010-157 64 34.

Våra köpevillkor.

FAQ

 

#sattfartpåkarriärersedan1881

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Ylva Frimodig