Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
33 375 kr ink. moms.
Bli ekonomiassistent eller redovisningsassistent: lär dig löpande bokföring och förberedande bokslut. Denna yrkesinriktade utbildning ger dig användbara kunskaper inom redovisning. Du får kännedom om nyckeltalsberäkningar och lär dig analysera årsredovisningar. Valfri start på distans för maximal frihet.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Den här utbildningen passar dig som redan arbetar med löneprocessen och vill bygga på din kompetens inom redovisning. Du lär dig löpande bokföring, avstämning, förbereda ett bokslut, analysera årsredovisningar och presentera ekonomiska rapporter. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Du studerar på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

• Företagsekonomi grund, 12 tim
• Bokföring, 36 tim
• Affärsjuridik, 9 tim
• Bokslut, 30 tim
• Företagsanalys, 20 tim

Totalt får du 107 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se

Mål

Att du efter genomförd utbildning kan ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även presentera ekonomisk information samt enklare analyser.

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) samt ett intresse för siffror.

Studielitteratur

All studielitteratur du behöver finns i studieplattformen. 

Certifiering ingår

Efter kursdelarna bokföring, bokslut och företagsanalys har du möjlighet att skriva tentamen online i respektive ämne på bestämd dag och tid.
För att bli Certifierad Ekonomiassistent/Redovisningsassistent krävs godkänt resultat på tentamen, du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel och inte vill göra tentamen.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

26 700 kronor exklusive moms.
33 375 kronor inklusive moms (25%). 

 • Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Företagsanalys ingår i avgiften, även en eventuell omtentamen.
 • Under din studietid på Påhlmans så får du rabatt hos två bokhandlare.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

 • Det finns flera alternativ på fördjupningskurser att välja för dig som vill bygga på din kompetens och CV ytterligare, exempelvis Redovisningsengelska, online.
 • Om du vill bredda ditt CV och öka dina möjligheter så är kursen Löneadministration I, online ett bra val.
 • Du som vill dubbelcertifiera dig till Löneadministratör läser Arbetsrätt I, Löneadministration I och Löneadministration II. (Ange DC i meddelanderutan vid bokning.)
 • Vi erbjuder även en längre påbyggnadsutbildning inom ekonomi: Certifierad Redovisningskonsult med ekonomistyrning, online.

När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss 

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Om utbildningen

 • Tina Olsson

  Studerande
  Nu har jag gjort klart företagsanalys kursen. Den tyckte jag var JÄTTE BRA. Det var kul att få räkna och använda Excel så nu känner man sig mycket säkrare med Excel. Bra med upprepade repetitioner. De nöttes in.

Om utbildningen