Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
33 250 kr ink. moms.
Bli ekonomiassistent eller redovisningsassistent: denna breda utbildning ger dig användbara kunskaper om ett företags och en organisations ekonomiska verksamhet inom bokföring, bokslut, företagsekonomi, affärsjuridik och löneadministration. Valfri start på distans för maximal frihet.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Du lär dig löpande bokföring, löneadministration, avstämning och att förbereda ett bokslut. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Vad är det för skillnad och likhet mellan arbetsuppgifterna för en ekonomiassistent och redovisningsassistent? 

 • Det är en hårfin, om ens någon skillnad mellan ekonomiassistent och redovisningsassistent. På den lite mer grundläggande nivån sysslar alla med bokföring i en eller annan form. Ibland gör redovisningsassistenten mer av bokslutsarbetet och hjälper ofta till med årsredovisningen, medan ekonomiassistenten jobbar med den dagliga bokföringen, reskontrabevakning och betalningar.

Inspireras av huvudlärare Suzanne här.

Start

Du studerar på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du login och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

• Företagsekonomi grund, 12 tim
• Bokföring, 36 tim
• Affärsjuridik, 9 tim
• Löneadministration I, 33 tim
• Bokslut, 30 tim

Totalt får du 120 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se

Mål

Efter genomförd utbildning kan du ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även hantera enklare löneberäkningar.

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det bra om du har ett intresse för siffror.

Studielitteratur

All studielitteratur du behöver finns i studieplattformen.

Certifiering ingår

Efter genomförd utbildning får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.
För att bli Certifierad Ekonomiassistent/Redovisningsassistent krävs godkänt resultat på tentamen i Bokföring, Bokslut och Löneadministration I. Du ges möjlighet att skriva tentamen online på med läraren överenskommen dag och tid online.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

26 600 kronor exklusive moms.
33 250 kronor inklusive moms (25%). 

 • Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Löneadministration I ingår, även eventuell omtentamen.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

Det finns flera alternativ på fortsättningskurser att välja på för att bygga på din kompetens och CV: Arbetsrätt I och Löneadministration II. En annan påbyggnadskurs är Redovisningsengelska, online.

Om du vill dubbelcertifiera dig till Löneadministratör genom att lägga till dessa två kurser så anmäler du dig här. Ange DC i meddelanderutan vid bokning.

 • Arbetsrätt I
 • Löneadministration II 

Om du ytterligare vill fördjupa dina kunskaper och ta ett kliv vidare i karriären har vi en längre fortsättningsutbildning inom ekonomi: Certifierad Redovisningskonsult med ekonomistyrning, online.

När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Om utbildningen

 • Susanne Rask

  Studerande
  Det bästa med utbildningen var två helt fantastiska lärare som undervisade på ett så bra sätt. Hur svårt jag än tyckte att vissa delar var hjälpte de alltid till så att man förstod allt.
 • Studerande

  Jag gick in med höga förväntningar då ni har ett väldigt gott rykte, och mina förväntningar besvarades riktigt bra! Har bara positivt att säga.
 • Linn Smedberg

  Studerande
  För lite mer än ett år sen fick jag mitt certifikat som ekonomiassistent. Jag vill tacka för en bra utbildning och all hjälp med mitt studerande, det har varit väldigt lärorikt och intressant. En månad efter jag fick mitt certifikat fick jag mitt första jobberbjudande. Idag så här ett år efter utbildningen jobbar jag som redovisningsassistent på en redovisningsbyrå. Tack igen för en bra utbildning!

Om utbildningen

Kvinna blir intervjuad
HR & Ledarskap

Denise fick jobb på Northvolt!

Denise Carlsson studerade både till Certifierad Ekonomiassistent och HR-koordinator på Påhlmans Handelsinstitut. Sedan dess har hennes karriär gått spikrakt upp...

Certifieringsutbildning
2 juni 2023
Läs vidare om "Denise fick jobb på Northvolt!"
Kvinnor pratar
Ekonomi

Tre snabba med Suzanne Rehnlund

Suzanne Rehnlund är lärare i företagsekonomi på Påhlmans Handelsinstitut sedan 2010. Vi ställde tre snabba frågor till henne om kursen och vad den innebär för d...

Kurs
18 april 2023
Läs vidare om "Tre snabba med Suzanne Rehnlund"
Information om Ekonomiassistent med löneadministration
Ekonomi

Om Ekonomiassistent med löneadministration

Suzanne Rehnlund är lärare i bokföring, bokslut, företagsekonomi och affärsjuridik. Här berättar Suzanne vad utbildningen Ekonomiassistent med löneadministratio...

Certifieringsutbildning
6 mars 2019
Läs vidare om "Om Ekonomiassistent med löneadministration"