HR & Ledarskap

Drömjobbet på andra sidan Atlanten

Det var kärleken som tog Stina till andra sidan Atlanten. När hon efter mammaledigheten ville satsa på karriären var det Påhlmans Handelsinstitut möjlighet till distansstudier som förändrade allt och ledde till drömjobbet som HR-specialist på ett tyskt företag i USA.

Stina Brown växte upp och bodde i Göteborg när hon träffade sin man Michael som är amerikan. 2011 packade de ihop sina ägodelar och flyttade, med sin dotter till Florida, Ohio. Efter att ha varit mammaledig under några år var det dags att satsa på karriären.

– Tiden efter att min dotter föddes gick fort och jag började bli redo att satsa på min karriär och framtid igen. Men här i USA är det väldigt dyrt att studera vilket satte käppar i hjulet, så när jag hittade Certifierad HR-koordinator online på Påhlmans Handelsinstitut kändes det helt rätt. Dessutom kunde jag använda utbildningen i framtiden om vi skulle flytta hem till Sverige igen.

Distansstudier var mycket enklare

Stina berättar att hon trodde att studera på distans skulle vara betydligt mer komplicerat än vad det var och att hon blev positivt överraskad när studieupplägget visade på motsatsen.

–Jag var inställd på att det skulle vara mycket svårare att studera online och på distans från ett annat land - men upplägget gjorde det väldigt enkelt att studera i min egen takt, det var lätt att förstå och intressant. I utbildningen får man läsa juridik vilket jag inte alls trodde skulle vara så utvecklande och intressant som det var. Och nu besitter jag den kompetensen också!

Samtidigt som Stina studerade till HR-koordinator, läste hon också till mäklare vars jobbmarknad var betydligt mer lättillgänglig.

– Efter examen från Påhlmans Handelsinstitut arbetade jag som mäklare under 1 år innan jag vågade söka jobb inom HR. Tillsist sökte jag ett jobb som HR-specialist på ett tyskt företag här i USA och fick det! Här har jag nu jobbat sedan 4 månader tillbaka.

Man måste våga!

Stina avslutar med att uppmuntra alla till att våga satsa och ta chansen att vidareutbilda sig i vuxen ålder och ser ljust på sin karriär.

– Man måste hitta modet inom sig och våga utbilda sig. I mitt fall var det så mycket enklare att studera som vuxen, hemifrån genom distansstudier på Påhlmans. Det är en fantastiskt möjlighet som gör det enkelt och mer fritt att karriärväxla. Idag trivs jag väldigt bra inom HR och vill avancera inom management och human relations.