HR & Ledarskap

Sari fick jobb innan avslutad utbildning!

Sari läser till certifierad HR-koordinator med löneadministration online och har redan innan avslutad utbildning fått anställning och jobb inom löneområdet. Vi ställde några frågor till henne om utbildningen och hennes spännande framtid.

Sari studerar till Cerifierad HR-koordinator med löneadministration. En utbildning som riktar sig till dig som är intresserad av rekrytering, arbetsmiljö, HR och personaladministration strategiskt och operativt.

Redan innan Sari avslutat sin utbildning har hon fått jobb och anställning som konsult med fokus på lön.

– Det känns verkligen spännande att redan innan examen ha fått jobb. Jag fick tips om ett rekryteringsbolag som rekryterade inom lön, så jag mailade mitt CV till dem och sen gick det fort. Inom två veckor hade jag skrivit på ett anställningsavtal för mitt första lönejobb i form av ett konsultuppdrag inom flygbranschen.

"Jag ville lära mig nya saker"

Innan Sari började studera har hon arbetat i olika administrativa roller inom finansbranschen med fokus på kredithandläggning, säljsupport och fakturering. Men lusten att lära sig nya saker var starkare.

– Det roligaste med att studera är att få lära sig nya saker i vuxen ålder och att själv styra sin studietakt. Det känns även betryggande att jag har så många användbara erfarenheter och kunskaper med mig från yrkeslivet.

Studierna sker helt på distans då utbildningen är online, något som Sari uppskattar.

- Det bästa med distansstudier är att jag kan styra pluggtiden helt själv, vare sig det är på dagtid eller kvällen. Allt studiematerial ligger också digitalt så man kan se exempelvis utbildningsfilmerna flera gånger tills man förstått och kunskaperna sjunkit in. Sen finns alltid stöd från läraren i kommentarsfunktionen om man skulle ha frågor.

"Påhlmans ger dig rätt verktyg att klara av studierna"

Avslutningsvis vill Sari uppmana andra att våga studera och ta steget till att karriärväxla, inte bara för karriärens skull utan för möjligheten att lära sig något nytt.


– Våga studera, det är så kul att lära sig något nytt! Jag upptäckte exempelvis vilket otroligt spännande ämne Arbetsrätt är - ett ämne jag tidigare aldrig ens reflekterat över. Nu vill jag läsa mer av det och kanske till och med på universitetsnivå.

– Om du känner dig nervös och rädd för att ta steget så ger Påhlmans dig rätt verktyg för att klara det då lärarna är engagerade och får en att känna sig trygg. Du får snabb och bra feedback från lärare och du hänger med i studietakten även om det var flera år sedan du satt i skolbänken.

Trippelcertifiering på gång

När Sari har läst klart Certifierad HR-koordinator så har hon lyckats med att trippelcertifiera sig då hon redan har läst till både Ekonomiassistent och Löneadministratör hos oss. Hon valde även att addera fördjupningskursen Löne engelska vilket breddar hennes kompetens.

Saris tre studietips!

  1. Skapa ostörda pluggstunder när du är som mest fokuserad under dygnet.
  2. Ät innan och ha stabilt blodsocker, det gör under för studieorken.
  3. Ta en paus även när du bara vill köra på. Min bästa pluggkompis är min 9-åriga hund Lovvikka som ser till att vi tar promenader så jag får sträcka på benen och andas frisk luft vilket gör att jag orkar ett par timmar till.