Arbetsrätt I, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
4 875 kr ink. moms.
Vi reder ut juridiska begrepp, gör djupdykningar i lagtexter och söker via internet då lagar ständigt förändras. Du lär dig grunderna på ett enkelt och praktiskt sätt. Kursen passar dig som är intresserad av juridikens grunder och speciellt dig som arbetar med löner. Valfri start på distans för maximal frihet.

Om kursen

Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till. Vi har en mängd varierande arbetsrättsliga lagar i Sverige och du lär dig de flest förekommande.

Start

Du studerar på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till kursen i 4 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

 • Introduktion
 • Arbetsrätt
 • Arbetsrättsliga lagar
 • Ledighetslagar
 • Rättssystemet
 • Avslut

Totalt får du 12 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.

Mål

Efter genomförd kurs har du skaffat dig utmärkta kunskaper om hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till, och du kan läsa samt tolka lagtexter överlag, även de som är kopplade till lönerelaterade frågor. 

Målgrupp och förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift.

Studielitteratur

All studielitteratur du behöver finns i studieplattformen.

Certifiering ingår

Efter genomförd kurs kan du skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Om du inte vill göra tentamen får du ett kursintyg om du har fullgjort kursens alla praktiska moment i varje kapitel.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

3 900 kronor exklusive moms.
4 875 kronor inklusive moms (25 %).

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.
 • När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

 • En direkt fortsättning för dig som vill bygga på dina kunskaper är Arbetsrätt II, online. Där studerar du ytterligare relevanta lagar och får en fördjupning i juridiska resonemang som du har nytta av i ditt arbete.
 • Om du vill lära dig mer om löner är Löneadministration I, online kursen för dig. I den kursen får du praktisera dina kunskaper i arbetsrätt och du lär dig att göra löneberäkningar, både manuellt och med dataprogram. 
 • Även Juridisk översiktskurs - Jöken, online är en naturlig fortsättning.
 • När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar Arbetsrätt, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Sagt om kursen

 • Tina

  Studerande
  Upplägget på utbildningen var bra. Bra med exempel på uppgifter, där man själv får ta hjälp av de olika lagarna och sedan skriva svaren. En del lagar och uppgifter var riktigt tunga, men vem säger att det alltid ska vara lätt.
 • Studerande

  Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro.

Om kursen

Kvinna vid dator
Juridik

Jobba som kvalificerad juristassistent

En juristassistent jobbar på en advokatbyrå eller liknande och hjälper juristerna i deras arbete. Du är spindeln i nätet på byrån vilket innebär en stor variati...

YH-utbildning
20 augusti 2018
Läs vidare om "Jobba som kvalificerad juristassistent"