Juridik

"Paralegal är en eftertraktad yrkesroll"

Sofie Höglund hade länge varit intresserad av juridik och sökte därmed till YH-utbildningen Paralegal. Under utbildningen gjorde hon praktik på advokatfirman Alnashi och juristbyrån Argum AB. 2023 tog Sofie examen och idag arbetar hon på Argum AB som paralegal.

Vad gör du idag?

Jag arbetar som paralegal på juristbyrån Argum AB. Jag arbetar främst med ekonomisk familjerätt samt fastighetsrätt.

Vad har paralegal-utbildningen bidragit till för möjligheter för dig?

Utbildningen innebar att jag kunde byta bransch och börja arbeta med något som jag varit intresserad av väldigt länge. Nu har jag ett utmanande jobb och känner att jag lär mig nya saker hela tiden.

Vilka framtidsplaner har du?

Jag vill fortsätta bli bättre på det jag gör och fördjupa mina kunskaper i de juridiska områden vi jobbar inom. Jag vill gärna utvecklas och lära mig mera inom mitt område för att kunna arbeta mera självständigt.

Vad har du för tips till den som funderar på att söka Paralegal på Påhlmans Handelsinstitut?

Testa att göra det om du är intresserad av juridik. Ta reda på alla de olika ställen som en paralegal kan jobba inom, det gör att man blir motiverad och förstår att yrket är eftertraktat.

Kommer du in på utbildningen så bör du göra vad du kan för att följa med i undervisningen. Ta vara på all den kunskap som lärarna besitter genom att göra allt du kan för att vara med på lektionerna. Fråga och var delaktig.