Välj startdatum

Certifierad Account Manager

Ny utbildning på deltid!

Arbetar du som säljare idag och vill ta steget vidare till eget kundsansvar eller ett större säljansvar inom din organisation?

I den här utbildningen ligger fokus på den enskilda säljarens kommunikativa egenskaper och förmåga att se möjligheter till utveckling hos både potentiella och befintliga storkunder. Utbildningen omfattas av de grundläggande krav som marknaden ställer på yrkesrollen när det gäller bl. a. upprätta kundplaner, strategier, presentationsteknik och affärsmannaskap. Som Account manager förväntas du ta ett större ansvar för dina kunder och genom noggrann planering och professionellt relationsbyggande kan du ligga steget före.

Utbildningsstart 24 september 2018.
Avslutning 
11 december 2018.

Datum för undervisning och workshop i klassrum:

24 och 27 september kl. 12.00 – 16.00
15, 18, 22 och 25 oktober kl. 12.00 – 16.00
19, 22, 26 och 29 november samt 11 dec kl. 12.00 – 16.00

Avslutning tisdag 11 december 2018 med undervisning och presentation av eget arbete.

Utbildningen genomförs på deltid med träffar i klassrum och digitalt stöd på en kursplattform. Du får redan måndag 3 september tillgång till kursmaterial att läsa och några uppgifter att lösa online.  På detta sätt har alla deltagare samma kunskapsbas vid den första träffen på Påhlmans Handelsinstitut i Stockholm.

Totalt 140 kurstimmar varav 44 timmar i klassrum på måndagar och torsdagseftermiddagar kl. 12.00 - 16.00.  Undervisningen genomförs med ”blended learning” – alltså både i klassrum och online där du har digitalt stöd. Det tillkommer alltså tid för mycket eget arbete med text att läsa och uppgifter att lösa på kursplattformen du har tillgång till. Detta gör du mellan träffarna i klassrum när det passar dig och du har även lärarstöd i kursplattformen om du har frågor. Räkna också med extra tid till att förbereda korta presentationer, grupparbeten och redovisningar. 

Denna utbildning genomför Påhlmans Handelsinstitut i ett samarbete med WGH Sales Consulting & Communication.

Utbildningens mål

Här får du de kunskaper som behövs för att utveckla affärer på ett kommunikativt sätt med rätt strategier och kundnyttan i fokus. På längre sikt kan du bidra till att stärka företagets position och bli konkurrenskraftigare.

Program

Utbildningen består av 3 kursblock om totalt 44 timmar lärarledd undervisning under en termin. Mellan undervisningstillfällena finns tid för egna studier då man löser uppgifter som redovisas vid kurstillfällena.

Säljstrategi och Account Management - 16 timmar

 • Vad är Account Management?
 • Hur arbetar du strategiskt?
 • Säljplaner
 • Nyckelkundbearbetning
 • Riskanalys

Den här kursdelen förklarar vad Account Management är och hur du upprättar en säljstrategi med rätt struktur för ditt företag.

Kommunikativ säljare – 14 timmar

 • Kommunikation, sälj- och köpstilar
 • Presentationsteknik
 • Förhandlingsteknik
 • Nätverksförsäljning och sociala medier

Under dessa halvdagar ingår även ett test för att få självkännedom om olika köp-och säljstilar. Presentationstekniken innehåller grupp- och individuella övningar. 

Affärsmannaskap -  14 timmar

 • Vad är bra affärsmannaskap i säljrollen?
 • Förstå och skapa kundnytta
 • Värdeskapande kommunikation
 • Utveckla affären

Vad krävs av dig som säljare för att bli framgångsrik? Här lär du dig metoder för att kartlägga kundnyttan och se mervärden för kunden. Vi utvecklar kundmötet och övar intervjuteknik.

Gästföreläsningar tillkommer under några dagar och presenteras vid utbildningsstart.

Se en detaljerad kursplan här. 

Certifieringsarbete

Påhlmans Handelsinstitut har ett bra och utvecklat samarbete med näringslivet. Under utbildningen har du möjlighet att använda dina nya kunskaper med ett certifieringsarbete inom ramen för den organisation du verkar i. Om möjligheten inte finns på din arbetsplats kan du antingen göra ett självständigt arbete eller få hjälp att hitta ett praktikföretag.

Förkunskapskrav

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och också ha 1-2 års yrkeserfarenhet av säljarbete.

Anmälan

Vi tar emot anmälningar i turordning fram till kursstart, antal deltagarplatser är begränsat. Vid fullbokad utbildning meddelas det på vår hemsida.  Anmälan till kölista kan då göras och den är inte bindande.

Sista dag för anmälan är 24 augusti 2018.

Informationsmöte

Kom och träffa oss på skolan och få svar på alla dina frågor! Vi presenterar utbildningen och kursplanen i detalj, och pratar även om tentamen och certifieringsarbetet.  

Anmäl dig till nästa informationsmöte här

Certifikat och intyg

Efter avslutad utbildning erhåller du ett intyg på dina kunskaper om du har minst 70 % procents närvaro. Vidare kan du Certifiera dig som Account Manager efter avslutade teoretiska studier.  Certifieringen sker genom en tentamen efter utbildningen och en avslutande godkänd redovisning av eget arbete. Möjlighet till omtentamen finns. Certifieringen ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Avgift

35 250 kronor inklusive moms. (25 %) För litteratur tillkommer 1791 kronor inklusive moms. (6 %) Tentamen och ev. omtentamen för certifiering ingår i kursavgiften.  Påhlmans kan erbjuda kostnadsfri delbetalning på tre månader, ange detta vid anmälan.

Lokaler

Hagagatan 23 A, plan 4, Stockholm. ( T-bana Odenplan)

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete. Kontakta din A-kassa och hör om vilka regler som gäller hos dem.

Finansiering

Förmånliga lånevillkor till kursavgiften
I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna.

Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader, du betalar då 2937 kr per månad.  Kostnaden för lånet blir totalt 634 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295kr.

Har du några frågor?

Kontakta Tina Hådell 010-157 62 88
vxl 010-157 64 34 eller info@phi.se

 • Välkommen på informationsmöte för våra utbildningar!

  Träffa oss på skolan, bläddra i kurslitteraturen, se våra lokaler och få svar på alla dina frågor.