Excel - Bas, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
3 744 kr ink. moms.
Saknar du eller vill du förbättra dina kunskaper i Excel? I samarbete med Learnesy erbjuder vi en kurs med självstudier i Microsoft Excel. Pedagogiken bygger på korta lektioner, i genomsnitt 3 minuter, med tillhörande övningar och ett avslutande kunskapstest. Valfri start på distans för maximal frihet.

Om kursen

Du når lektionerna från dator, läsplatta och mobil – när du vill och var du vill. Efter genomförd kurs får du ett intyg och du kan när som helst logga in för att repetera om det är något du är osäker på eller har glömt. Du studerar på distans och abonnemanget sträcker sig över ett år och innefattar 85 pedagogiska videolektioner. Välj enkelt själv vilka lektioner som passar just din kunskapsnivå. Kursen kan göras på svenska, engelska, finska eller norska.

Inom två arbetsdagar efter din anmälan får du login och kan börja kursen.

Målgrupp

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare och även till dig som regelbundet arbetar i Excel och vill lära dig mera.

Målet

med kursen är att du ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel och göra programmet till ett naturligt hjälpmedel både för jobb och privat. 

Förkunskaper

Svenska, engelska, finska eller norska: du väljer vid anmälan.

Innehåll

Kursen omfattar 85 lektioner indelade i 14 kapitel:

 1.  Lär känna Excel
 2.  Grundläggande funktionaliteter
 3.  Grundläggande formelhantering
 4.  Formatering
 5.  Ändra kalkylbladets utseende och innehåll
 6.  Skriv ut
 7.  Diagram
 8.  Justera kalkylbladets översikt
 9.  Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 10.  Funktioner
 11.  Säkerhet och delning
 12.  Arbete i databaser
 13.  Pivottabeller
 14.  Konsekvensanalyser

Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får det att se proffsigt ut.  Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig arbeta med Pivottabeller, hur du gör funktioner som Leta rad och Om fel samt hur du skapar makron. 
* Tips: Favorisera lektioner för att enkelt hitta tillbaka till dem som du har mest användning av. 

Studiematerial och support

Allt material som lektionsfiler och övningsuppgifter att träna på hittar du via ditt personliga konto som du når genom att logga in på kurssidan. Kursen hålls givetvis aktuell av Learnesys produktutvecklare som också ger dig support via support@learnesy.com och 070-456 86 80 samt frågor & svar.

Prov

Varje kapitel avslutas med ett prov där frågorna baseras på innehållet i kapitlet: när du har svarat rätt på samtliga prov så erhåller du ett intyg vilket visar att du har genomfört kursen. 

Tekniska förutsättningar

 • Du behöver ha tillgång till dator med uppkoppling mot internet.
 • Kursen är inspelad i Excel 2019 och fungerar bra för alla med skrivbordsversionen av Office 2007/2010/2013/2016/2019/365. Har du Excel på engelska eller en äldre version av Excel kommer du fortfarande ha stor nytta av kursen. Har du däremot en Mac-book kan du uppleva större skillnader i gränssnitten.

Avgift och anmälan

2 995 kronor exklusive moms.
3 744 kronor inklusive moms (25 %).

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här. Där finns även möjlighet att använda Swish.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
 • När du bokar kurs inom sex månader efter avslutad kurs/utbildning får du 10 % i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.
 • Frågor & svar. 
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.

Förlängning

Du har möjlighet att förlänga kursen i 12 månader mot en kostnad av 50 % av ordinarie avgift, läs mer här.

Nästa steg

 • Om du vill bygga på dina kunskaper har vi fler kurser i Excel och andra program i MS Office, du hittar alla kurser på den här sidan.
 • När du bokar kurs inom sex månader efter avslutad kurs/utbildning får du 10 % i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Frågor? Alltid välkommen!

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

Om kursen

 • Narcisa

  Studerande
  Kursen var fantastisk! Korta och tydliga filmer med bra övningsuppgifter. Jag upplevde den mycket givande och har lärt mig mer än förväntat. Super bra!

Om kursen