IT

Nu erbjuder vi även yrkesanpassade excelkurser

Från i vår kan Påhlmans Handelsinstitut erbjuda skräddarsydda excelkurser online för olika yrkesgrupper – för inköpare, säljare, ekonomer etc. – enskilt eller för hela grupper. Det är möjligt tack vare samarbetet med utbildningsföretaget Learnesy – Nordens främsta onlineutbildare av excel.

Excel är ett fantastiskt verktyg – det är avstressande att kunna. Man får koll på läget.

– Vi har samarbetat många år med Påhlmans Handelsinstitut och det känns roligt att vi kan erbjuda fler och nya kurser för Påhlmans kursdeltagare, säger Marcus Andersson, grundare och vd på Learnesy.

Kan du berätta mer om företaget Learnesy?

– Jag och en kollega Robert Gulevski hade länge jobbat inom inköp, affärsutveckling, marknad och sälj och upptäckte tidigt att många medarbetare hade bristfälliga kunskaper i excel – även på ekonomi- och löneavdelningar där programmet är ett naturligt arbetsverktyg.

– Det gjorde att programmet inte blev det affärsstöd och kunde visa på de affärsmöjligheter som man med rätt kunskaper kan använda det till. Denna bristkunskap fick oss att 2014 att starta Learnesy där vi erbjuder excelkurser online – du vidareutbildar dig när och var du vill.

Kan du berätta mer om vilken typ av kurser ni ger?

– Vi vill främst höja elevers och medarbetares kunnande inom Excel, men vi erbjuder även kurser inom andra Officeprogram och programmeringsspråket Python.

– Vi har inriktat oss på onlinekurser – och då särskilt på excel, som är ett otroligt användbart verktyg för alla som arbetar med siffror och data i någon form. Tyvärr är det många, inte minst på våra ekonomiavdelningar, som inte har tillräckliga kunskaper i programmet och därför inte vet hur man nyttjar programmet på ett effektivt sätt.

Ju bättre du lär dig Excel, desto bättre analyser gör du som beslutsunderlag åt företaget du jobbar på.

– Vi erbjuder kurser på flera olika nivåer - från grundkurser till mer avancerade kurser.

Vad är fördelarna med onlinestudier?

– Vi tycker det effektivaste utbildningsformatet för excel – inte minst i en pandemi. Några andra fördelar är:

  • Du gör kursen när du kan, vill eller behöver.
  • Du behöver inte sätta av flera dagar för att göra kursen utan kan ta en del av den när du har tid.
  • Du kan repetera när du vill.
  • Du kan välja vilka moment du vill ta del av, och behöver inte följa kursstrukturen.

Vad har ni för nyheter i kursutbudet på Påhlmans Handelsinstitut?

– Vi ger numera yrkesanpassade excelkurser som även Påhlmans har i sitt kursutbud. Dessutom ger vi mer avancerade excelkurser inom Powerprogrammen PowerBI, PowerQuery och PowerPivot – som hjälper användaren hantera och visualisera större datamängder – speciellt användbara för ekonomer och controllers.