Beskattningsrätt, distans

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
12 250 kr ink. moms.
Behöver du förstå hur det svenska skattesystemet är uppbyggt och hur inkomster beskattas som tjänst, kapital eller näring? Kursen behandlar även fåmansaktiebolag (FÅAB), försäljning av fastigheter och värdepapper. Valfri start på distans och personlig handledning ingår för maximal frihet.

Om kursen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Innehållet fokuserar på företagsbeskattning och självfallet behandlas även sådant som påverkar företagets anställda och företaget i sig, såsom traktamente och förmåner. Du lär dig även om försäljning av fastigheter och värdepapper och hur du navigerar i beskattningen av enskilda firmor och fåmansaktiebolag, FÅAB. 

 

Start

Du studerar på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till kursen i 4 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Innehåll

 • Introduktion och allmänna principer
 • Deklaration
 • Inkomst av tjänst
 • Inkomst av kapital
 • Näringsverksamhet: allmänna principer och grunder
 • Fåmansföretag och klyvningsregler

Materialet i studieplattformen består förutom texter och bildspel även av 30 inspelade föreläsningar mellan 3 - 25 minuter fördelade på samtliga kapitel. Total föreläsningstid är ca tre timmar. Varje kapitel avslutas med sök- eller övningsuppgifter inom relevanta områden med tillhörande lösningar. Under kursens gång har du möjlighet att ställa frågor till läraren.
Kursen ingår som en av fem delar i utbildningen Certifierad Redovisningskonsult med ekonomistyrning.

Totalt får du 35 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Mål

Efter genomförd kurs får du förståelse för beskattningsrätt, god förmåga att tillämpa aktuell skattelagstiftning samt rättspraxis för företag och individer. 

Målgrupp och förkunskaper

 • Du har förkunskaper i företagsekonomi, bokföring och bokslut.
 • Du är ekonomiassistent/redovisningsassisten och arbetar i en assisterande roll på en ekonomiavdelning eller har studerat grunderna i ekonomi och vill bygga på din kompetens utan att behöva ta tjänstledigt för studier.
 • Du behärskar svenska i tal och skrift.

Studielitteratur

All studielitteratur du behöver finns i studieplattformen. 

Certifiering ingår

Efter genomförd kurs kan du skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Om du inte vill göra tentamen får du ett kursintyg på efterfrågan om du har fullgjort kursens alla praktiska moment i varje kapitel.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

9 800 kronor exklusive moms.
12 250 kronor inklusive moms (25%). 

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här.
 • Frivillig tentamen ingår i avgiften.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.
 • När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.
 • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften upp till 36 månader: ansök först hos dem för att få godkänd låneansökan. Efter det bokar du dina studier hos oss.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

 • Vi har fortsättningskurser att välja för dig som vill bygga på din kompetens inom ekonomi ytterligare efter avslutad kurs, exempelvis Excel för ekonomer.
 • Om du vill bredda ditt CV och öka dina möjligheter till anställning så är kursen Projektledning och agila metoder ett utmärkt val.
 • När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Kontakta oss gärna på info@phi.se vid frågor.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar Beskattningsrätt, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer. 

Om kursen

Personer diskuterar vid ett bord
Lön

Arbeta som löneadministratör

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar...

Certifieringsutbildning
20 augusti 2018
Läs vidare om "Arbeta som löneadministratör"