Juridik

Legal English – kompetens för Paralegals

Tom Primak är lärare i kursen Legal English för Paralegals som syftar till att kompetensutveckla yrkesrollen i vad som han menar på är en nödvändighet för att kunna verka inom rollen som Paralegal. Vi ställde några frågor till honom om kursen och vad man får lära sig.

Varför ska man läsa kursen Legal English för Paralegals?

– Den fortsatta globaliseringen gör det alltmer nödvändigt att kunna juridisk engelska. Många av dina möten i jobbet kommer att kräva en viss förståelse av så kallad "Legalese" inom olika juridiska områden.

Vad är roligast i ditt arbete som lärare?

– Jag har undervisat kursen Legal English sedan 2016, även på Yh-utbildningar. Att kunna dela användbar kunskap till andra samt lära mig något nytt av de studerande är en stor anledning till att jag undervisar i kursen, utbytet är utvecklande och roligt. Enligt min erfarenhet lär du dig bäst när du är avslappnad och har kul - det är den sortens undervisningsmiljö jag vill främja.

Vilka tre ord har en Paralegal mest nytta av inom Legal English?

  1. Communication – om du ska jobba inom juridiken är det väldigt viktigt att kunna kommunicera klart och tydligt.
  2. Team Player – som Paralegal kommer du att ha kontakt med en del olika människor där dina sociala förmågor är lika viktiga som dina juridiska kunskaper.
  3. Multitasking – att jobba som Paralegal är omväxlande, ingen dag är den andra lik. Det gäller att hänga med och ha koll på en hel del saker samtidigt.

Vem kan anmäla sig till kursen, förutom att den ingår i pågående utbildningen Certifierad Paralegal, online?

– Legal English passar dig som vill stärka dina kunskaper i det engelska språket i ditt juridiska arbete med handläggande av varierande ärenden. Du jobbar exempelvis som Paralegal, juristassistent, advokatsekreterare eller juridisk handläggare sedan några år tillbaka.