Lön

Carina kompetensutvecklades med hjälp av sin arbetsgivare!

Carina har jobbat sedan 90-talet med ekonomi och lön. Men i en ständigt föränderlig bransch kände hon att det var dags att kompetensutvecklas. Valet blev Påhlmans Handelsinstitut och certifieringsutbildningen Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent.

En ny chans!

Carina, 59 år, har alltid älskat att arbeta med lön och siffror och har arbetat med lön sedan sent 90-tal. Men när hon fick chansen att gå en utbildning med hjälp av sin arbetsgivare, tog Carina chansen att spetsa CV:et.

– Jag började söka på nätet efter utbildningar inom lön och ekonomi. Valet föll på Påhlmans Handelsinstitut då de erbjuder självstudier på distans under en begränsad tid vilket passade mig utmärkt. Jag läste utbildningen Dubbelcertifierad Löneadministratör och Ekonomiassistent.

Man kan tro att någon som arbetat i så många år med ekonomi, inte behöver utbilda sig ytterligare inom fältet. Men Carina är av en annan uppfattning.

– Då jag arbetat sedan 1997 med lön kan man tänka att man kan allt. Jag har arbetat inhouse, som utbildare av löneprogram (Kontek) och även som konsult. Vår familj har drivit ett byggföretag och jag har hanterat bokföring och löner där sedan 2015. Men ekonomi - och lönebranschen är ett levande fält och det händer nya saker precis hela tiden vilket gör att man behöver utvecklas och kompetensutvecklas med åren.

"En tuff men lärorik tid"

Omställningen från arbete till studier var till en början tufft för Carina, men det hindrade henne inte från att ge 100%.

– Att vara äldre och studera var en utmaning vilket krävde disciplin. Men det gick fantastiskt bra såhär i efterhand och alla kurser har varit strukturerade och proffsigt utförda. Jag har svårt att göra saker halvdant så jag gick in för studierna till 100%.

"Utbildningar i hög klass"

Carina är mycket nöjd med sina studier på Påhlmans och berömmer lärarna för deras professionalism.

– Utbildningsledarna ska verkligen ha en stor eloge för deras arbete med snabba rättningar, återkopplingar och hjälp. Nu när jag genomfört hela utbildningen känner jag mig stärkt av mina nya kunskaper och jag har utvecklats och fått en bättre förståelse inom lön och ekonomi. Står du inför valet och kvalet i utbildning så kan jag varmt rekommendera Påhlmans och någon av deras utbildningar. De erbjuder utbildningar i hög klass!