Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Paralegal var det enda och självklara valet!

Det var först när Beatrice hittade den två-åriga YH-utbildningen Paralegal på Påhlmans Handelsinstitut som hon fick studiemotivation! Hon fascineras av polisyrket och kan i framtiden tänka sig att arbeta inom rättsväsendet.

Varför valde du att gå en YH-utbildning?

Jag har en bakgrund från detaljhandeln. När företaget som jag arbetade på gick i konkurs kände jag att det var dags att göra något nytt. Det tvingade mig att ta ett steg utanför min comfort zone. Det var min mamma, som själv gått en yrkesutbildning, som tipsade mig om att studera på en YH-utbildning.

Sökte du några andra utbildningar?

Jag har faktiskt inte varit särskilt studiemotiverad tidigare, men blev det när jag hörde talas om paralegalutbildningen. Jag trodde att det krävdes högskoleutbildning för att bli paralegal och blev väldigt glad när jag såg att den fanns som YH-utbildning.

Jag läste på om flera andra utbildningar men sökte bara denna. Jag tänkte att blir jag inte antagen får jag fortsätta jobba. Som tur var blev jag antagen direkt vilket var en otrolig boost för självförtroendet. Nu när jag börjat utbildningen känner jag att alla bitar fallit på plats.

Vad har du för förväntningar på utbildningen?

Mina förväntningar är att få en bred grund och rätt verktyg för att kunna bli självständig. Det svåra med juridik är att veta hur man ska hitta information och hur man ska tolka lagar. Det hoppas jag lära mig under studietiden. När jag gick på låg- och mellanstadiet sa mina lärare att jag borde bli advokat för jag tog alltid rollen som försvarare. Jag fascineras av polisyrket och i framtiden kan jag tänka mig att arbeta inom rättsväsendet. Som ett steg på vägen är min förhoppning att min LIA-praktik ska vara hos polisen.