Ekonomi

Påhlmans lanserar ny YH-kurs i hållbarhetsredovisning

Vi är glada över att kunna erbjuda en helt ny YH-kurs i höst: Hållbarhetsredovisning för ekonomer. Kursen, som idag den 23 maj har blivit beviljad av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH), är skräddarsydd för ekonomer som vill bredda sina kunskaper inom hållbarhetsområdet.

– Vi är mycket glada över beslutet. Med den här kursen tar vi ett viktigt steg mot att förse arbetsmarknaden med kvalificerade ekonomer som kan driva och stödja hållbarhetsinitiativ inom sina organisationer, säger Daniel Lindsjöö, Verksamhetschef Påhlmans Handelsinstitut.

Kursen erbjuder en omfattande genomgång av hållbarhetsredovisning, från grundläggande principer till praktisk tillämpning. Deltagarna kommer lära sig att navigera och tillämpa relevanta hållbarhetsramverk och standarder.

För att ge en verklig insikt i branschen kommer gästföreläsare från yrkeslivet bjudas in. Deltagarna kommer också att arbeta med verkliga fallstudier och praktiska projekt, vilket säkerställer att de är redo att möta verkliga utmaningar när de tar sig an sin nya kunskap på arbetsplatsen.

– Kombinationen av teori och praktik säkerställer att deltagarna är väl förberedda att bidra till hållbarhetsarbetet i sina respektive organisationer. Vi ser fram emot att välkomna våra första deltagare i höst, säger Daniel.


YH-kursen Hållbarhetsredovisning för ekonomer startar hösten 2024. Ansökan öppnar inom kort, fram till dess tar vi emot intresseanmälan.