Ekonomi

"Jag hoppades att Påhlmans hade en utbildning inom redovisning"

Genom en vän blev Veronika rekommenderad en utbildning inom ekonomi hos oss på Påhlmans Handelsinstitut. När hon fick nys om en vidareutbildning som Redovisningskonsult med ekonomistyrning, var hon snabb att anmäla sitt intresse.

Veronika arbetar idag heltid på Aarsleff Pipe Technologies som ekonomiassistent och IT-support. Innan arbetade hon på kontor som inköpsassistent och HR-process koordinator. När hennes tjänst tog slut, började intresset för en utbildning inom ekonomi att gro.

– Jag valde Påhlmans Handelsinstitut efter en rekommendation från en vän som hade gått en utbildning hos er och som pratade väldigt varmt om just ekonomiutbildningarna. Till en början läste jag Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och redan då kände jag hur trevlig och kompetent personalen var. Jag hade sedan tidigare sneglat på just ekonomi och tyckte det var ett väldigt intressant ämne med mycket jobbmöjligheter.

Efter sin första ekonomiutbildning på Påhlmans började Veronika arbeta på Aarsleff där hon fick omsätta sina nya kunskaper som ekonomikonsult. Men viljan att utvecklas var starkare.

–Jag ville fortsätta att utvecklas och hoppades att Påhlmans hade en utbildning inom redovisning och ekonomistyrning. Det fanns inte vid tillfället då jag avslutade min första utbildning men när jag fick reda på att det fanns planer på att sätta upp Certifierad Redovisningskonsult med ekonomistyrning, anmälde jag mig direkt! Utbildningen är rolig, utmanande, spännande och har du frågor, får du också bra svar då lärarna är kunniga och trevliga.

När jag frågar Veronika vilka fördelar hon ser med yrkesutbildningar, som Certifierad Redovisningskonsult, anser hon att kombinationen av grundläggande kunskap och praktik är en lyckad kombo för att komma ut förberedd till arbetslivet.

– Vi får lära oss hur vi hittar svaren och hur man söker svar på det som efterfrågas i kombination med grundläggande regelverk. Kunskap och praktik går hand i hand genomgående i utbildningen. Jag tror även det är viktigt att komma ut i arbetslivet ganska omgående efter avslutad utbildning. Dels för att kunna omsätta kunskaperna på en gång men också för att inte stanna upp utan fortsätta utvecklas i karriären. Där är Påhlmans i framkant då de har bra kontakter inom branschen och relevanta företag för praktik mm.

Veronika ser positivt på framtiden och drömmer om en fortsatt karriär inom IT-branschen.

–Jag hoppas att en dag kunna jobba med redovisning och ekonomistyrning. Jag kommer behöva en del arbetslivserfarenhet för att ta mig dit jag vill och kommer göra allt för att nå mitt mål. Men drömmen är att fortsätta inom IT-branschen där jag är nu fast med ekonomistyrning som fokus!