Vi har satt fart på karriärer sedan 1881

Påhlmans Handelsinstituts utbildningar var banbrytande 1881, såväl i Sverige som internationellt. Eleverna fick precis som idag jobba nära näringslivet med skarpa projekt och samtliga lärare var omsorgsfullt handplockade från näringslivet.

Påhlmans_2020.png

Vi är oerhört stolta över vår historia och har stora planer för vår framtid. Vi känner stor tacksamhet över alla de som genom åren valt oss för att kompetenshöja sig själva och ser fram mot kommande 140 år.

Välkommen på gratis föreläsning

I samband med vårt 140-årsjubileum vill vi bjuda på kunskap via en gratis föreläsningsserie. Info om kommande föreläsningar hittar du här:

Föreläsningsserie

Vår andra föreläsning livesändes torsdag 6 maj och hette "Ålderism – Kompetens eller åldersfixering?". Föreläsare var PR-konsulten och framtidsspanaren John Mellkvist som har blivit en av Sveriges starkaste och mest tongivande röster när det gäller att förbättra attityderna till ålder.

Här kan du ta den av föreläsningen med John


Vår första föreläsningen i serien handlade om innovation och livesändes torsdag 11 mars med innovationsgurun Håkan Ozan. Håkan Ozan är head of innovation services på KPMG och har mångårig erfarenhet av innovationsledning.

Här kan du ta del av en intervju med Håkan

Vår sista föreläsning var med utvecklingsstrategen och BIM experten Jan-Olof Edgar! Föreläsningen live sändes 18 november och går att se här

Signa gärna upp dig på vårt nyhetsbrev så du inte missar information om våra kommande föreläsningar och andra nyheter.

Sidor

Läs vidare om "Föreläsningsserie"

Föreläsningsserie

I samband med vårt 140-årsjubileum bjuder vi på kunskap via en gratis föreläsningsserie med aktuella ämnen.
Läs vidare om "Föreläsningsserie"
Läs vidare om "Kuriosa"

Kuriosa

Här delar vi med oss av några utvalda nedslag från vår historia.
Läs vidare om "Kuriosa"
Läs vidare om "Vår historia"

Vår historia

Den framgångsrika historien om Påhlmans Handelsinstitut startar redan i början av 1800-talet. 1881 utvecklades näringslivsanpassade utbildningar som förbereder sina studerande inför kommande utmaningar i arbetslivet.
Läs vidare om "Vår historia"
Läs vidare om "Om oss"

Om oss

Påhlmans Handelsinstitut är sedan 140 år ett av Sveriges mest välrenommerade och populära utbildningsinstitut. Hur kommer det sig?
Läs vidare om "Om oss"
Läs vidare om "Samarbetspartners"

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners bidrar med aktuell information och kunskap till oss i framtagandet av våra utbildningar, samt kan ha möjlighet att erbjuda våra studerande praktikplats.
Läs vidare om "Samarbetspartners"