Historiska dokument från Påhlmans
Historiska dokument från Påhlmans

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881

Påhlmans Handelsinstituts utbildningar var banbrytande 1881, såväl i Sverige som internationellt. Eleverna fick precis som idag jobba nära näringslivet med skarpa projekt och samtliga lärare var omsorgsfullt handplockade från näringslivet.

Påhlmans_2020.png

Vi är oerhört stolta över vår historia och har stora planer för vår framtid. Vi känner stor tacksamhet över alla de som genom åren valt oss för att kompetenshöja sig själva och ser fram mot kommande 140 år.

Se vår föreläsningsserie i efterhand!

I samband med vårt 140-årsjubileum under 2021, höll vi en gratis föreläsningsserie med inbjudna gästföreläsare från branschens olika segment. Nu kan ni se dessa föreläsningar i efterhand!

Föreläsningsserie

Vår första föreläsning livesändes torsdag 6 maj och hette "Ålderism – Kompetens eller åldersfixering?". Föreläsare var PR-konsulten och framtidsspanaren John Mellkvist som har blivit en av Sveriges starkaste och mest tongivande röster när det gäller att förbättra attityderna till ålder.

Här kan du ta den av föreläsningen med John


Vår andra föreläsningen i serien handlade om innovation och livesändes torsdag 11 mars med innovationsgurun Håkan Ozan. Håkan Ozan är head of innovation services på KPMG och har mångårig erfarenhet av innovationsledning.

Här kan du ta del av en intervju med Håkan

Vår sista föreläsning var med utvecklingsstrategen och BIM experten Jan-Olof Edgar! Föreläsningen live sändes 18 november och går att se här

Sidor

Läs vidare om "Föreläsningsserie"
Ljusskimmer

Föreläsningsserie

I samband med vårt 140-årsjubileum under 2021, bjöd vi på en föreläsningsserie med aktuella föreläsare från näringslivets olika segment. Nu kan du se de i efterhand!
Läs vidare om "Föreläsningsserie"
Läs vidare om "Kuriosa"
Gamla böcker

Kuriosa

Här delar vi med oss av några utvalda nedslag från vår historia.
Läs vidare om "Kuriosa"
Läs vidare om "Vår historia"
Gamla dokument

Vår historia

Den framgångsrika historien om Påhlmans Handelsinstitut startar redan i början av 1800-talet. 1881 utvecklades näringslivsanpassade utbildningar som förbereder sina studerande inför kommande utmaningar i arbetslivet.
Läs vidare om "Vår historia"
Läs vidare om "Om oss"
Historiska dokument från Påhlmans

Om oss

Hos oss får du en verklighetsförankrad utbildning som gör dig anställningsbar och tar dig vidare i din karriär. Till oss kommer du för att lyckas med karriärväxling och fördjupning av din kompetens.
Läs vidare om "Om oss"
Läs vidare om "Samarbetspartners"
Grafiskt mönster

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners bidrar med aktuell information och kunskap till oss i framtagandet av våra utbildningar, samt kan ha möjlighet att erbjuda våra studerande praktikplats.
Läs vidare om "Samarbetspartners"