Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881

Påhlmans Handelsinstitut utbildningar var banbrytande 1881, såväl i Sverige som internationellt. Eleverna fick precis som idag jobba nära näringslivet med skarpa projekt och samtliga lärare var omsorgsfullt handplockade från näringslivet.

Påhlmans_2020.png

Vi är oerhört stolta över vår historia och stora planer för vår framtid. Vi är tacksamma över alla de som genom åren valt oss för att kompetenshöja sig själva och ser fram mot kommande 140 år.

Välkommen på gratis föreläsning

I samband med vårt 140-årsjubileum vill vi bjuda på kunskap via en gratis föreläsningsserie. Första föreläsningen i denna serie handlar om innovation och ges torsdag 11 mars med innovationsgurun Håkan Ozan.

Om föreläsaren
Håkan Ozan är head of innovation services på KPMG och har mångårig erfarenhet av innovationsledning. Han har experterfarenhet från ISO:s tekniska kommitté och har tidigare varit chef för IT-forskningscenter vid Uppsala universitet, chef för ett svenskt ICT-forskningsinstitut och tillbringat flera år som innovation manager för Sverige vid ett av de stora IT-konsultbolagen. Han är en uppskattad gästföreläsare och en aktiv medlem i branschorganisationen Innovationsledarna samt i ISPIM:s specialgrupp ”Teaching Innovation”.

Läs mer och boka plats här.

Signa gärna upp dig på vårt nyhetsbrev så du inte missar information om våra kommande föreläsningar och andra nyheter.

Sidor

Läs vidare om "Föreläsningsserie"

Föreläsningsserie

I samband med vårt 140-årsjubileum bjuder vi på kunskap via en gratis föreläsningsserie med aktuella ämnen.
Läs vidare om "Föreläsningsserie"
Läs vidare om "Kuriosa"

Kuriosa

Här delar vi med oss av några utvalda nedslag från vår historia.
Läs vidare om "Kuriosa"
Läs vidare om "Vår historia"

Vår historia

Den framgångsrika historien om Påhlmans Handelsinstitut startar redan i början av 1800-talet. 1881 utvecklades näringslivsanpassade utbildningar som förbereder sina studerande inför kommande utmaningar i arbetslivet.
Läs vidare om "Vår historia"
Läs vidare om "Om oss"

Om oss

Påhlmans Handelsinstitut är sedan 140 år ett av Sveriges mest välrenommerade och populära utbildningsinstitut. Hur kommer det sig?
Läs vidare om "Om oss"
Läs vidare om "Samarbetspartners"

Samarbetspartners

Våra samarbetspartners bidrar med aktuell information och kunskap till oss i framtagandet av våra utbildningar, samt kan ha möjlighet att erbjuda våra studerande praktikplats.
Läs vidare om "Samarbetspartners"

Artiklar

Läs vidare om "Paralegal var det enda och självklara valet!"
YH-utbildning

Paralegal var det enda och självklara valet!

Det var först när Beatrice hittade den två-åriga YH-utbildningen Paralegal på Påhlmans Handelsinstitut som hon fick studiemotivation! Hon fascineras av polisyrket och kan i framtiden tänka sig att arbeta inom rättsväsendet.

Läs vidare om "Varje människa är en möjlighet!"
Intervju med lärare

Varje människa är en möjlighet!

Suzanne Rehnlund har undervisat inom ekonomi hos oss på Påhlmans Handelsinstitut sedan våren 2010.

Läs vidare om "Samhällsbyggnad är ett område som vi gärna sprider kunskap om"
Karriär

Samhällsbyggnad är ett område som vi gärna sprider kunskap om

Fredagen den 4 december kl 09.00-11.00 kan du lyssna på Bim-podden där vår verksamhetschef Peter Isaksson tillsammans med Alex Yazdani, Business Development Manager på BIMformation kommer att diskutera samhällsbyggnadssektorn.