Kommunikation

”Våra elever ska ha den senaste branschkunskapen”

I samband med att Påhlmans Handelsinstitut firar 140 år lanserar vi nu ett samarbete med LinkedIn Learning. Det är en satsning som ger våra studenter tillgång till tusentals onlinekurser under ett år.

– De studerande får därmed möjlighet att bredda och fördjupa sina yrkeskunskaper, och de får även direkt kvitto, certifikat, på varje inhämtad kunskap – som syns i deras linkedinprofiler. Och allt detta bidrar till att de blir mer attraktiva på arbetsmarknaden, säger Peter Isaksson, som är verksamhetsansvarig på Påhlmans Handelsinstitut.

isakson_minskad.jpg

LinkedIn Learning är en stor skattkista av professionellt producerade onlineutbildningar – med branschexperter – inom områden som ekonomi, marknadsföring, ledarskap, it och mer kreativa områden som foto och film.

”Syns du finns du på arbetsmarknaden"

Enligt Peter Isaksson blir det allt viktigare att marknadsföra sin profil i sina olika nätverk, och att hela tiden kompetensutveckla sig för en yrkesroll.

– Därför kändes det klockrent för oss att erbjuda LinkedIn Learning till våra studenter som läser en längre YH-utbildning eller en avgiftsbelagd certifieringsutbildning. På LinkedIn har du både nätverket och onlineutbildningarna – ju mer aktiv du är med att dela din kompetens och bekräfta andras – ju mer syns du i rekryterarnas flöde när de söker kompetens och talanger, säger Peter.

Nätverket triggar senaste kunskapen i kursutbudet

Det som är häftigt berättar Peter är att LinkedIn Learnings kursutbud hela tiden triggas och utvecklas av nätverkets efterfrågan vad gäller den senaste kunskapen och behoven.

– Därmed kan vi ytterligare kvalitetssäkra att våra studenter har en relevant och verklighetsförankrad yrkeskunskap. Dessutom kan ju eleverna genom att diskutera ämnen och insikter i nätverken hela tiden bredda och sprida kännedom om sitt personliga varumärke. Ett bra recept för att vara anställningsbar, avslutar Peter.

Fem skäl att gå på Påhlmans med LinkedIn Learning som bonus:

  1. Du lär dig det du behöver - när du vill, var du vill och i din egen takt.
  2. Kurser för alla karriärnivåer.
  3. Branschexperter som lär ut aktuell kunskap
  4. Du delar dina tillagda kunskaper via certifikat i din profil direkt – så de syns i nätverket – vilket boostar ditt personliga varumärke och gör dig attraktiv på arbetsmarknaden.
  5. Du förblir anställningsbar genom kontinuerlig kunskapsinhämtning

Liknande artiklar