Researcher

Mikael berättar om Certifierad rekryteringsresearcher

Ofta måste HR-ansvariga på företag och organisationer arbeta strategiskt och taktiskt med sin kompetensförsörjning. Allt fler tar därför extern hjälp av rekryteringsföretag som har den bästa kompetensen. En felaktig rekrytering kan kosta ett företag upp till 700 000 kronor. Efter utbildningen är du anställningsbar som Certifierad rekryteringsresearcher, om du sedan siktar på att arbeta som rekryteringskonsult så har du en utmärkt grund.

Här berättar huvudlärare Mikael Andersson om utbildningen och arbetsmarknaden.

Till vem riktar sig utbildningen?

– Certifierad rekryteringsresearcher är en utbildning för personer som är nyfikna, tycker om kommunikation och som brinner för att hitta rätt person, till rätt tjänst i rekryteringssammanhang.

Behövs det några särskilda förkunskaper?

– Nej, inte för att gå utbildningen. Det är ett brett spann av människor med olika erfarenheter som söker. Dels är det personer med lång arbetslivserfarenhet, som vill byta bransch och arbeta med människor. Dels är det personer som är ganska nya på arbetsmarknaden som kanske kommer direkt från gymnasiet.

Hur ser arbetsmöjligheterna ut i branschen?

– Rekryteringsbranschen växer så det finns ett behov av utbildade personer på marknaden. I framtiden tror jag dessutom att behovet för att söka fram rätt person kommer att öka eftersom rekryteringsprocessen digitaliseras.

Vad kommer deltagarna att lära sig på utbildningen?

– Kommunikation, det brinner jag själv för och det är viktigt för att det ska bli bra på arbetsplatser. Det är så otroligt roligt att se när det har gjorts ett grundligt arbete med rekryteringen. Jag har en gedigen erfarenhet av arbete med att utveckla andra människor och det är något jag kommer att dela med mig av på utbildningen.

– Tveka inte att söka om du tycker att utbildningen verkar intressant så hoppas jag att vi ses vid nästa utbildningsstart.