Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Utbildning som tar dig vidare i karriären

Hans Eriksson är huvudlärare på utbildningen Ekonomiassistent med Löneadministration och praktik och undervisar blivande ekonomiassistenter i ekonomi, bokföring, affärsjuridik och bokslut.

Vem riktar sig utbildningen till?

Utbildningen passar den grupp personer som vill komma vidare i karriären och även de som helt vill skola om sig för att byta till ett helt nytt jobb med mer administrativa uppgifter. Sedan vänder den sig även mot egenföretagare som vill lära sig att sköta den egna bokföringen.

Vad är det viktigaste man får lära sig på utbildningen?

Det är den löpande bokföringen. Efter avslutad utbildning ska de kunna arbeta på ett företags ekonomiavdelning eller sköta ett mindre företags ekonomi. Förutom kunskaper i bokföring får de även en fördjupad insikt om lagar och handelsrätt samt hur man gör enklare bokslut.

Varför ska man söka den här utbildningen?

Förutom att de studerande får med sig värdefulla kunskaper som de kan dra nytta av yrkesmässigt så kommer de även få en rolig tid på Påhlmans Handelsinstitut. De kommer träffa nya vänner och får därmed möjligheten att bredda sitt nätverk.

Vilket är ditt viktigaste tips till blivande studerande?

Ha ett öppet sinnelag. Låt det ta tid att lära sig nya saker, ta det med ro så kommer det att sätta sig. Tro på att det kommer gå bra, så kommer det lösa sig.

I övrigt underlättar det att vara noggrann och strukturerad och att man gillar siffror så klart.

Vilka jobb kan utbildningen leda till?

Utbildningen leder till kontorsarbete med löpande bokföring som med tiden kan utvecklas till mer avancerade uppgifter som exempelvis hantering av kundreskontra, fakturor och betalningar. Just nu är det fortfarande högkonjunktur vilket innebär att det är lätt att få jobb efter avslutad utbildning.