Lön

Du kan aldrig få för mycket kunskap

Anna Hagman Papathanasio har gått certifieringsutbildningen Löneadministratör med bokföring på Påhlmans Handelsinstitut. En onlineutbildning som resulterade i ett nytt roligt jobb som ekonomiassistent och löneadministratör på Buttericks.

Hur kommer det sig att du började studera på Påhlmans Handelsinstitut?

– Jag har tidigare drivit eget företag som tyvärr gick i konkurs, vilket gjorde att jag behövde ställa om och fick då en tjänst inom kundtjänst på butikskedjan Buttericks. Efter cirka fem år drabbades jag av cancer och blev sjukskriven. Då fick jag tid att fundera över vad jag skulle göra med mitt liv. Jag hade massor med erfarenhet men ingen utbildning. Under åren jag drev eget företag tyckte jag att lönearbetet var det som var roligast och beslutade mig för en löneutbildning och började kolla på olika alternativ. Det jag fastnade för med onlineutbildningen på Påhlmans Handelsinstitut var att man fick ett certifikat, vilket gjorde att jag kände att det här är på riktigt och tog beslutet och bokade in mig.

På vilket sätt har du fått nytta av utbildningen?

– Jag har fått gedigna kunskaper i bokföring, arbetsrätt och lön och känner att utbildningen verkligen gett mig förståelse för vad det innebär. Att dessutom studera online passade mig perfekt. Det var ett jättebra upplägg och lätt att förstå alla moment. Läroplattformen var enkel och det var lätt att få kontakt med läraren. Utbildningen resulterade dessutom i ett nytt jobb. Ekonomichefen på Buttericks hade hört att jag gått denna utbildning vilket ledde till att jag nu arbetar med lön där nu. Det var mitt mål och det jag drömde om.

Vad har du för tips till andra som funderar på att börja studera?

– Mitt tips till andra är att våga satsa på dig själv. Det är aldrig för sent att börja studera. Det är tufft men det är verkligen värt det. Du kommer inte att ångra dig och du kan aldrig få för mycket kunskap.