Career Day – möjligheter till nya karriärvägar!

17 mars 2020
En gång om året arrangerar Påhlmans Handelsinstitut Career Day, ett event där våra studerande får möjlighet att presentera sig för rekryterare och bemanningsföretag som letar efter nya stjärnor till kandidatbanker, praktikplatser och lediga tjänster.

Varför deltar ni på Career Day?

Advokatbyrån-Klint-2020-1.jpg
Hanna Gustafsson, biträdande jurist på Advokatbyrån KLINT

– Vi tar gärna emot praktikanter från YH-utbildningen Paralegal, berättar Hanna Gustafsson, biträdande jurist på Advokatbyrån KLINT. Som praktikant hos oss får man jobba som advokatsekreterare vilket innebär att man både arbetar med enklare juridiska spörsmål men även assisterar i rättsutredningar.

– Det gäller främst inom migrations-, social- och familjerätt samt brottmål. Praktikanten kan dessutom få delta vid klientmöten, muntliga förberedelser, och följa med på huvudförhandlingar.

Cap-Legal-2020.jpg
Qap Legal

– Vi har som ambition att fortsätta växa och utveckla vår verksamhet, och vi är här idag för att hitta kandidater från YH-utbildningen Paralegal för att komplettera vårt team, berättar Isabelle Hallin, junior partner på den affärsjuridiska firman Qap Legal.!

– Vi hoppas på att få möta praktiksökande kandidater som befinner sig i slutet av utbildningen, eller kandidater som inom kort avlägger examen,. De ska vara intresserade av positionen som vår Legal Administrator & First Impression Manager, en tjänst som vi söker just nu.

Under Career Day hade vi representanter från:

 • Stockholms Stad
 • Jurek Rekrytering & Bemanning
 • BDO Sverige
 • SRF konsulterna
 • Advokatbyrån Klint
 • Accountor
 • Student Consulting
 • Amendo
 • Wise Professionals
 • Talents of Sweden
 • ExpanderaMera

Föreläsning om LinkedIn

Career Day avslutades med en föreläsning om LinkedIn. Christos Voglis, Search Consultant på Lagotto Executive Search & Interim, gav tips och råd på vad du bör tänka på när du gör ditt digitala cv för att rekryterare ska hitta just dig. Om du missade föreläsningen kan du läsa några av Christos tips här.

Föreläsning-LinkedIn-2020.jpg
Christos Voglis, Search Consultant på Lagotto Executive Search & Interim föreläser om LinkedIn

Bilder från Career Day

Liknande artiklar

Samhällskunskap

En journalistisk transformation

I ett snabbt informationssamhälle med fake news, har behovet av källkritik växt explosionsartat bland företag och produktionsbolag. Vår utbildning, Certifierad ...

12 januari 2022
Läs vidare om "En journalistisk transformation"
Lön

Att karriärväxla under en pandemi!

Under en vecka i början på mars månad 2020 blev hundratals människor inom svenska sjöfartsbranschen varslade och uppsagda, vissa med omedelbar verkan. Nathalie ...

Certifieringsutbildning6 juli 2021
Läs vidare om "Att karriärväxla under en pandemi!"
Lön

Intervju med Pia i Advisory Board

Pia är Payroll Manager på Arla Foods och representant i Advisory Board. För att lära känna henne lite bättre ställde vi på Påhlmans Handelsinstitut några frågor...

28 juni 2021
Läs vidare om "Intervju med Pia i Advisory Board"