Välj startdatum

Företagsekonomi i praktiken Online

Anmäl dig idag och starta imorgon!

I denna kurs får du lära dig grunderna i företagsekonomi för att bättre förstå hur du ska bokföra och därefter göra bokslut. Du kommer att läsa om de vanligaste företagsformerna och deras villkor, det företagsekonomiska språket och hur företagen räknar på framtiden. Du får även exempel på hur företagen tänker kring investeringar och du får öva på att göra prissättning med hjälp av olika kalkyler.

Kursens mål

Kursen ger dig en god inblick i företagsekonomi och förståelse för varför och hur du ska bokföra.

Kursinnehåll

 • Ekonomins grunder
 • Företagsformer
 • Redovisa rätt
 • Kalkylera med kostnaderna
 • Sätt rätt pris med självkostnad
 • Räkna rätt på investeringen

Du får ett kursintyg på dina kunskaper när du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Så här går det till

Denna kurs är en onlinekurs. Du får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner genom text och film. 

I varje kapitel finns det även ett diskussionsforum där du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp, och kan följas och kommenteras av alla kursdeltagare i din grupp. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. 

Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter en-två veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommenderar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som Excel och PDF då det kan ingå i kursmaterialet. 

Kursavgift 

4875 kronor inklusive moms (25 %).

Nästa steg - Bokföring

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din utbildning och kompetents efter avslutad grundutbildning är Bokföring. I den kursen får du praktisera dina kunskaper från denna kurs då du lär dig att hantera den löpande bokföringen, både manuellt och med dataprogram. Kursen kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs. 

Anmälan

Vi tar emot anmälningar fram till och med kursstart om vi har lediga platser. Vid fullbokad kurs meddelas det här.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på www.humanfinans.se och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna en personlig kontakt för bästa service.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans Handelsinstitut

Har du några frågor är du välkommen att kontakta Tina Hådell; 010-157 62 88, eller tina.hadell@phi.se

Lärare

 • Suzanne Rehnlund

  Suzanne Rehnlund

  Suzanne är civilekonom och huvudlärare för ekonomiassistentutbildningen på kvällstid och undervisar i företagsekonomi, affärsjuridik, bokföring och bokslut hos Påhlmans sedan 2010.  Hon undervisar också i personalekonomi och koncernredovisning på våra YH-utbildningar.  Suzanne är en mycket uppskattad pedagog vilket visar sig med toppbetyg på kursutvärderingarna.