Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad Paralegal, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Startdatum
1 September 2021
Avgift
85 000 kr ink. moms.
Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Om utbildningen

Start online: 1 september 2021
Avslutning: juni 2022

Du kommer att erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English samt få kunskap om den retorik och metodik som yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning sedan 2008. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister, samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Deltagare skriver att detta var speciellt bra:

 • Lärarnas kunskap och sättet att lära ut!
 • Jag tycker att lärarna överlag har varit jättebra och våra två internat i Stockholm har varit över all förväntan.
 • Kompetenta lärare, en lärorik period, intressanta case.
 • Det är inget snack om att Anna och Hans är otroligt bra lärare. Det är alltid intressant att lyssna på deras föreläsningar på kursinternaten. De är extremt kunniga och pedagogiska.

Läs om deltagarna Frida och Ramil som blev färdiga med utbildningen i juni 2020.

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

Detaljerad beskrivning av programmet.

Målgrupp och förkunskaper

Du behärskar svenska språket i tal och skrift samt har gymnasiekompetens.

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar helt eller delvis med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.

För det fall du inte redan har yrkeserfarenhet men vill utbilda dig till Paralegal så rekommenderar vi att du försöker få praktik på en arbetsplats några veckor mot slutet av utbildningen. Skriv till lärarna efter starten för att få mer information om hur just du går tillväga på bästa sätt om du inte har egna kontakter.

Informationsmöte och personlig rådgivning

Vi bjuder in till informationsmöte under vårterminen 2021 inför utbildningsstarten: träffa oss på skolan, bläddra i studielitteraturen och få svar på dina frågor av både utbildningsledare och lärare. Datum och tider publiceras här under januari 2021.

Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning utefter datum och tider som passar dig.

Anmälan och antagning

Klicka på knappen Anmäl dig här och fyll i dina uppgifter samt skicka sedan kopior på ditt betyg och CV till info@phi.se. Skriv "Antagning Paralegal online" i ämnesraden. Din anmälan behandlas i turordning. Sista dag för anmälan är 18 augusti 2021.

En anmälningsavgift på 11 250 kronor inklusive moms faktureras från och med år 2021 två veckor efter anmälan och dras av på avgiften som faktureras tre veckor före start.

Du kan välja till karriärcoachning.

Utbildningsavgift för företag: 68 000 kronor exklusive moms.

Våra köpevillkor.

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs framförallt genom onlinestudier varje vecka under två terminer med start 1 september år 2021. Du deltar även på obligatorisk undervisning i form av studieinternat i Stockholm med muntlig framställning och skriftlig tentamen vid två tillfällen, en per termin.
Studieinternaten genomförs en helg, torsdag eftermiddag- lördag lunch under hösten samt under våren 2022. Datum meddelas här inom kort.

Avslutning på skolan med redovisning av examensarbete och certifiering sker preliminärt under vecka 22 i juni 2022.

Kontakta oss om du önskar se en detaljerad studieplan för hela läsåret.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material via föreläsningsvideor, studielitteratur, inlämningsuppgifter av PM och rättsfallskoncentrat. Du följer en tydlig studieplan med två tillfällen per vecka - när det passar dig tidsmässigt - att logga in på studieplattformen för att ta del av materialet. Via studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare och där har du även kontakt med övriga deltagare.

Lärarna finns givetvis som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och samtliga moment i onlineutbildningen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. Du får tillgång till studieplattformen och de första kursdelarna vid start och efter antagning.

Beroende på förkunskaper och tidigare studievana beräknas tidsåtgången för studierna till 8-15 timmar per vecka. För dig som har behov av särskilt studiestöd lämnas utrymme för utökad tid för inlämningsuppgifter och mer tid för genomförande av tentamen.

Lärare

Se en kort film med lärare Anna Öster som är en av pionjärerna när det gäller att utbilda till och etablera yrkesrollen Paralegal i Sverige. Anna är också huvudlärare för skolans 2-åriga YH-utbildning.  Vi har fått extra beviljade utbildningsstarter av YH-myndigheten för att möta den stora efterfrågan på arbetsmarknaden.

Studielitteratur

Det tillkommer kostnad för litteraturen som du införskaffar själv, ungefär 2 500 kronor inklusive moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Certifiering

Certifiering sker i form av sex skriftliga deltentor (varav två i klassrum) samt ett examensarbete. Tentamen ingår i avgiften och är frivillig. Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen så får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator och vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Du kommer också att göra övningar i programmet Visma med en elevlicens som är Windowsbaserad och laddas ner på datorn. 
Din dator måste ha ett nätverkskort för 5 Ghz som används för Påhlmans Handelsinstituts wifi. 
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows.
För Mac: Installerad Windows-miljö för programmet Visma.

Samtliga operativsystem ska vara 64-bit.

Finansiering - förmånliga lånevillkor till avgiften

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria studielånet, välkommen in på deras hemsida alternativt ring dem på 08-560 201 15. 
(Utbildningen är inte CSN-berättigad.)

Välkommen att kontakta oss

Du är hjärtligt välkommen att mejla oss på info@phi.se och vi nås även på telefonnumret 010-157 64 34.

Övrigt:
Påhlmans Handelsinstitut anordnar utbildningen tillsammans med Cross Advokater och Fröken Juridik. Inga rabatter ges på denna utbildning.

Vid särskilda behov, var god kontakta oss innan anmälan på info@phi.se alternativt 010-157 64 34.

Våra köpevillkor.

FAQ

#sattfartpåkarriärersedan1881

 

Kontakt

Kontaktperson

Ylva Frimodig