Certifierad Löneadministratör med personaladministration, online

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
33 375 kr ink. moms.
Tilltalas du av att arbeta med siffror och personalfrågor? Vår yrkesinriktade, breda deltidsutbildning online ger dig reella, användbara kunskaper i hela lönehanteringsprocessen och HR-arbetet. Valfri studiestart för maximal frihet.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

 • Inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggningsuppgifterna, vilket ger dig friheten att själv välja när du vill börja dina studier.
 • Du har tillgång till utbildningen under 12 månader.

Du lär dig att hantera löneberäkningar genom att räkna lön manuellt och registrera löner i Fortnox Lön samt Fortnox Lön Plus: detta givetvis utifrån aktuella lagar och regler. Teori och datapass varvas i delarna Löneadministration I och II.
Du får också grundläggande, användbara kunskaper i Arbetsrätt I och Personaladministration. Men den här utbildningen är du väl rustad för utmaningar inom både lönehantering och HR-arbetet.

Start

Du börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

 • Arbetsrätt I, 12 tim
 • Löneadministration I, 33 tim
 • Löneadministration II, 36 tim
 • Personaladministration, 47 tim: du lär dig det praktiska personalarbetet och processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal.
  Bonus 2022: vårt samarbete med företaget Jobylon ger dig tillgång till deras moderna rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Totalt får du 128 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Dessa böcker skaffar du:

 • Anställda: Praktisk handbok för arbetsgivare av Anette Broberg och Anna Sundin (nypris 600 kr), senaste upplagan.
 • Faktaboken Personaladministration - i praktiken av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson (nypris 600 kr, e-bok ca 300 kr).

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.   

Mål

Efter genomförd utbildning kan du sköta hela lönehanteringsprocessen samt hantera grundläggande personalfrågor. 

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande Matematik A) och ett intresse för siffror, människor och service.

Certifiering ingår

Efter kursdelarna Personaladministration, Löneadministration I och II har du möjlighet att skriva tentamen online i respektive ämne på bestämd dag och tid. Provtiden är begränsad till tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Läraren gör provet tillgängligt för dig i studieplattformen den dag och tid som ni kommer överens om.

Om du inte vill certifiera dig får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.

Bra att veta

Vad leder utbildningen till?

- Den har förutsättningar att leda till en mycket intressant yrkesroll: när det utannonseras tjänster för HR-assistenter finns det ofta önskemål om att den sökande ska ha erfarenhet av löneprocesser och lönekörningar. Utbildningen kan öppna upp möjligheten för en anställning på en HR-avdelning, något som annars kan vara en utmaning om du saknar universitetsutbildning.
Intervju med projektledare Ylva.

Avgift, anmälan och finansiering

26 700 kronor exklusive moms.
33 375 kronor inklusive moms (25%).

 • Privatperson erbjuds möjlighet att delbetala, anges efter Anmäl dig här.
 • Frivillig tentamen i Personaladministration, Löneadministration I och Löneadministration II ingår i avgiften.
 • När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals kurser via LinkedIn Learning.
 • Förmånligt lån till avgiften.
 • Våra köpevillkor.
 • Frågor & svar

Nästa steg

Fortsättningsmöjligheter är: Arbetsrätt II, online och Löneengelska, online - English for Payroll accountants.

Om du vill dubbelcertifiera dig till HR-koordinator genom att lägga till dessa två kurser så anmäler du dig här (ange DC).

 • Arbetsrätt II – inklusive tentamen: avgift 4 875 inklusive moms.
 • Coachande förhållningssätt: avgift 7 375 kr inklusive moms.

När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Om du är nyfiken på utbildningen, kontakta vår rådgivare och säljrepresentant Åsa Rooper Lindfors på 010-157 63 78. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad Löneadministratör med Personaladministration, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Om utbildningen

 • Dragana Petrovic

  Studerande
  September 2022
  Tack för denna studietid, denna utbildning har hjälpt mig att utvecklas i mitt arbete. Kommer definitivt att rekommendera Påhlmans Handelsinstitut framöver till de som vill studera.
 • Susanne Jansson

  Studerande
  Maj 2022
  Det har varit ett rent nöje att studera på Påhlmans och ni som arbetar där skall ha en extra stor eloge för engagemang, support och pepp. Kan inte annat än lovorda er.
 • Studerande

  Överlag så känner jag att man fick den hjälp som behövdes från min sida. Mycket markkontakt både med lärare och de som skötte administration på Påhlmans. Att man även kunde lägga till kurser var heller aldrig ett problem. Har bara gott att säga om Påhlmans, och jag rekommenderar Påhlmans!
 • Studerande

  Jättebra utbildning som gav mig möjligheten att arbeta som löneadministratör. Redan 3 månader efter utbildningen fick jag fast arbete som löneadministratör. Man behöver vara medveten om och beredd på att satsa den tid som den tar att genomföra.