Certifierad Löneadministratör med bokföring, online

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
33 375 kr ink. moms.
Tilltalas du av att arbeta med siffror, ekonomi och service samt vill hantera hela löneprocessen? Denna yrkesinriktade deltidsutbildning online ger dig användbara kunskaper i lönearbetet på en ekonomiavdelning. Valfri start på distans för maximal frihet.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Du lär dig grunderna i löneberäkningar genom att räkna lön manuellt och registrera löner i Fortnox Lön samt Fortnox Lön Plus. Teori och praktiska övningar varvas i delarna Löneadministration I och II, du får också kunskaper i Bokföring och Arbetsrätt. 

Start

Du studerar på distans och börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Löneadministration I, 33 tim
• Löneadministration I, 36 tim
• Bokföring, 36 tim

Totalt får du 117 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.
Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.

Mål

Efter utbildningen kan du arbeta med löneadministration och hantera löneprocessen.

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande Matematik A) och ett intresse för siffror och service.

Certifiering ingår

Efter kursdelarna Bokföring, Löneadministration I och II har du möjlighet att skriva en tentamen på bestämd dag och tid. Provtiden är begränsad till tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare. Läraren gör provet tillgängligt för dig på studieplattformen på den dag och tid ni har bestämt. Certifieringen ingår i avgiften.

Om du inte vill certifiera dig får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

26 700 kronor exklusive moms.
33 375 kronor inklusive moms (25%).

Nästa steg

kan vara att du tar en dubbelcertifiering och även får yrkestiteln Certifierad Ekonomiassistent genom att studera tre kurser: Företagsekonomi (12 tim), Affärsjuridik (9 tim) och Bokslut (30 tim). Ange koden DC i meddelanderutan vid anmälan.

Andra fortsättningsmöjligheter inom samma område är: Personaladministration, online samt Löneengelska, online - English for Payroll accountants, online. När du bokar kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod (hittas i kallelsen).

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Om du är nyfiken på utbildningen, kontakta vår rådgivare och säljrepresentant Åsa Rooper Lindfors på 010-157 63 78. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad Löneadministratör med bokföring, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

Om utbildiningen

 • Anna Hagman Papathanasio

  Studerande
  Det var ett jättebra upplägg och lätt att förstå alla moment. Läroplattformen var enkel och det var lätt att få kontakt med läraren. Utbildningen resulterade dessutom i ett nytt jobb.
 • Malin

  Studerande
  Det passade mig bra att studera online då jag bor 30 mil från Stockholm. Jag gillade upplägget att man själv väljer tempo på utbildningen. Lärarna var helt fantastiska och lätta att komma i kontakt med och jag fick snabbt svar på mina frågor
 • Angelica

  Studerande
  Jag betade i lugn och ro av kurserna och fick fin guidning genom alla delar. Lärarna har varit fantastiskt duktiga på att återkoppla, svara på kluriga frågor och bryta ner svårigheterna och på ett enkelt sett förklarat när jag inte förstått. En god hjälp har även varit de små chattrådarna. Kurserna har varit bra upplagda, intressanta och efter varje kapitel har jag lärt mig något nytt.
 • Studerande

  Hela löneadministrationsdelen var bra. Bra att det fanns lösningar på vissa uppgifter så man vet vad man gjort för fel. Bra även att man kan ställa en fråga om man behöver. Pedagogiskt, både löneadministrationen och bokföringen.

Om utbildningen

Lön

Med siktet mot en ny karriär

Efter 25 år som beauty advisor på Arlanda ville Teodora göra en karriärförändring. På grund av ändrade livsförhållanden fungerade inte längre skiftarbete och be...

Certifieringsutbildning
27 mars 2020
Läs vidare om "Med siktet mot en ny karriär"
Lön

Arbeta som löneadministratör

Som löneadministratör ansvarar du för att samtliga löner blir korrekta och att de betalas ut i tid. En löneadministratör har även arbetsuppgifter som inkluderar...

Certifieringsutbildning
2 juni 2021
Läs vidare om "Arbeta som löneadministratör"