Certifierad HR-koordinator med löneadministration, online

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
34 875 kr ink. moms.
Är du intresserad av rekrytering, arbetsmiljö och personaladministration både strategiskt och operativt? Även innehåll som Löneadministration I, Coachande förhållningssätt och övningar i rekryteringsverktyg supportar dig mot målet att arbeta som HR-koordinator. Valfri studiestart för maximal frihet.

Om utbildningen

I den här utbildningen lär du dig det strategiska arbetet som innebär allt från att assistera vid skapandet av en ny rekryteringsprocess till att införa ett flextidsavtal och friskvårdsbidrag.
Det operativa arbetet kan innebära att förbereda anställningsintervjuer, använda rekryteringsstöd, introducera nyanställda, samordna löneunderlag och att stödja chefer i arbetsrätt.

Som HR-koordinator arbetar du med företagets viktigaste resurs: personalen. Efter den här utbildningen har du verktygen för att se till att personalen trivs och mår bra samtidigt som du bedriver ett effektivt HR-arbete och kan vara ett chefsstöd.

 - Vad är det för skillnad på HR-koordinator, HR-assistent och HR-administratör?

En HR-koordinator tar och får lite mera ansvar i och med det aktiva i att koordinera, istället för att assistera. En HR-koordinator brukar också ha en aningens mer kvalificerade uppgifter än en HR-assistent, och har vanligtvis som uppgift ge stöd åt chefer.

Start

Du börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

• Arbetsrätt I, 12 tim
• Arbetsrätt II, 12 tim
• Löneadministration I, 33 tim
• Coachande förhållningssätt med praktiska övningar och muntlig redovisning, 20 tim
• Personaladministration med rekrytering, 47 tim.

Vi utgår från processerna attrahera, bemanna, utveckla, behålla och avveckla personal. Du får kunskap om det praktiska personalarbetet (arbetsmiljöfrågor, personalekonomi och kompetensförsörjning).
Bonus 2022: vårt samarbete med företaget Jobylon ger dig tillgång till deras moderna rekryteringsverktyg där praktiska övningar gör dig till en stjärna.

Totalt får du 127 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande. Boken Anställda: Praktisk handbok för arbetsgivare av Anette Broberg och Anna Sundin (nypris ca 600 kr), senaste upplagan, samt boken Personaladministration - i praktiken, faktaboken, av Yvonne Bogislaus och Ronny Andersson (ca-pris 600 kr eller som e-bok ca 300 kr), införskaffas på egen hand.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se.

Mål

Att du kan arbeta professionellt med personalfrågor samt optimera, koordinera och samordna verksamhetens HR-stöd samt grundläggande lönearbete.

Målgrupp och förkunskaper

  • Du behärskar svenska i tal och skrift.
  • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens (alternativt motsvarande) och ett intresse för personalfrågor samt siffror.

Studerande

Om hela utbildningen december 2021:

- Utbildningen gav verkligen det jag förväntat mig. Pedagogiskt och gav mig verkligen tron på att jag kan lära mig nya saker. Gav mig styrka att söka nytt jobb som blev väldigt lyckat.

- Mycket nöjd med upplägget. Ämnena var intressanta och lärarna är kompetenta, närvarande och gav feedback på ett bra sätt.

om Personaladministration hösten 2019:
- Tack så mycket för en bra kurs och all hjälp under tiden, läraren var toppen!

om Arbetsrätt I hösten 2019:
- Är väldigt nöjd, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro.

Certifiering ingår

  • Du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel.
  • Du kan certifiera dig i Personaladministration, Arbetsrätt I och II samt Löneadministration I genom tentamen i respektive ämne vilket ytterligare förstärker ditt CV. Tiden för tentamen är två - tre timmar från påkoppling till att du skickar in provet till din lärare.

Praktik

Under din studietid hos oss är du försäkrad, så om du själv vill skaffa en praktikplats (på hel- eller deltid) mot slutet av din utbildning går det utmärkt. Meddela oss på info@phi.se när du har fått kontakt med ett företag eller organisation som tar emot dig. Önskar du stöd inför att anskaffa en plats och hjälp med ditt CV och ansökningshandlingar är du välkommen att köpa karriärcoachning.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

27 900 kronor exklusive moms.
34 875 kronor inklusive moms (25 %).

  • Privatperson erbjuds att delbetala, anges vid webbokning.
  • I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften, välj alternativet Påhlmans-faktura under Fler betalningssätt.
  • Frivillig tentamen i Arbetsrätt I, Arbetsrätt II och Personaladministration ingår i avgiften, även en eventuell omtentamen.
  • Våra köpevillkor.

Nästa steg

är att du dubbelcertifierar dig till löneadministratör genom att läsa Löneadministration II, skriv DC i meddelande vid bokning.
Ytterligare kompetensfördjupning är onlinekursen Ny som ledare - Praktiskt personalansvar.

När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

Om du är nyfiken på utbildningen, kontakta vår rådgivare och säljrepresentant Åsa Rooper Lindfors på 010-157 63 78. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad HR-koordinator med löneadministration, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.