Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, online

Information

Plats
Studier utan träffar
Avgift
33 375 kr ink. moms.
Bli ekonomiassistent eller redovisningsassistent: lär dig löpande bokföring och förberedande bokslut. Denna yrkesinriktade utbildning ger dig användbara kunskaper inom redovisning. Du får kännedom om nyckeltalsberäkningar och lär dig analysera årsredovisningar i kursdelen Företagsanalys. Du väljer startdatum.

Om utbildningen

När du väljer Påhlmans kan du vara säker på hög kvalitet på både lärare och innehåll. Arbetsgivare vet att vi levererar kompetens. Därför är studier hos Påhlmans en förstärkande faktor i ditt CV.

I den här utbildningen lär dig löpande bokföring, avstämning, förbereda ett bokslut, analysera årsredovisningar och presentera ekonomiska rapporter. Utbildningen innefattar även företagsekonomi och affärsjuridik.

Utbildningen startar när det passar dig och du har tillgång till alla kursdelar i 12 månader från inloggningsdagen - det ger dig frihet att studera när, var och hur mycket du vill.

Start

Du börjar när det passar dig: inom två arbetsdagar efter anmälan får du inloggning och du har tillgång till utbildningen i 12 månader. Det ger dig maximal frihet att studera när, var och hur du vill.

Program

• Företagsekonomi grund, 12 tim
• Bokföring, 36 tim
• Affärsjuridik, 9 tim
• Bokslut, 30 tim
• Företagsanalys, 20 tim

Totalt får du 107 studietimmar skapade av experter inom branschen. Teori och praktiska övningar varvas för att skapa de bästa förutsättningarna för just ditt lärande.

Vill du se det detaljerade programmet? Vänligen mejla info@phi.se

Mål

Att du efter genomförd utbildning kan ansvara för och arbeta med den löpande bokföringen, förbereda bokslutet och även presentera ekonomisk information samt enklare analyser.

Målgrupp och förkunskaper

 • Du behärskar svenska i tal och skrift.
 • För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt om du har grundkunskaper i matematik (motsvarande matematik A) samt ett intresse för siffror.

Certifiering ingår

Efter kursdelarna bokföring, bokslut och företagsanalys har du möjlighet att skriva tentamen online i respektive ämne på bestämd dag och tid.
För att bli Certifierad Ekonomiassistent/Redovisningsassistent krävs godkänt resultat på tentamen, du får ett intyg på dina kunskaper om du har fullgjort alla obligatoriska moment i respektive kursdel och inte vill göra tentamen.

Bra att veta

Avgift, anmälan och finansiering

26 700 kronor exklusive moms.
33 375 kronor inklusive moms (25%). 

 • Privatperson erbjuds att delbetala, anges vid webbokning.
 • Frivillig tentamen i Bokföring, Bokslut och Företagsanalys ingår i avgiften, även en eventuell omtentamen.
 • Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt hos två bokhandlare.
 • Som studerande på en utbildning hos oss får du gratis tillgång till tusentals yrkesinriktade kurser via LinkedIn Learning.
 • Förmånligt lån till avgiften.
 • Våra köpevillkor.

Nästa steg

Om du hellre vill få kunskap inom löneadministration så kan du välja bort kursdelen företagsanalys, du hittar den utbildningen här.

När du bokar en kurs/utbildning inom sex månader efter avslutade studier får du 10% i rabatt med webbkod som hittas i kallelsen.

Hjärtligt välkommen att kontakta oss

Om du är nyfiken på utbildningen, kontakta vår rådgivare och säljrepresentant Åsa Rooper Lindfors på 010-157 63 78. Du har även möjlighet att boka personlig rådgivning.

Tips!
Knyt kontakt med oss på LinkedIn och berätta att du studerar till Certifierad Ekonomiassistent med företagsanalys, det breddar ditt yrkesnätverk.

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881 och utbildat mer än 300 000 personer.

 

Om utbildningen

 • Marlene

  Studerande
  September 2022
  Bra upplägg med kurserna. Lätt att förstå de olika delarna och kontakten med lärare/ledare var bra med snabba och tydliga svar. Enda nackdelen var att det inte stod på delen om nyckeltalen att den skulle tentas vilket jag nästan höll på att missa.

Om utbildningen