Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Projektledning och agila metoder, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
8 490 kr ink. moms.
Denna grundkurs i traditionell projektledning och agila metoder ger dig kunskap, metodik och verktyg för att arbeta professionellt och framgångsrikt med projektledning inom din yrkesroll. Övningar i det digitala projektverktyget ProjectCompanion ingår och det finns möjlighet till certifikat.

Om kursen

Kursen är praktiskt inriktad helt utifrån näringslivets behov och innehåller både traditionell projektmetodik och agil metod. Du får lära dig användbara strategier för att snabbt nå resultat och att skapa flexibilitet i projekt samtidigt som du behåller ramar och struktur. Agil betyder lätt, snabbrörlig, föränderlig och anpassningsbar.

Agil metod:

 • Passar i föränderliga miljöer där förutsättningar under projektets gång ändras i och utanför företaget/organisationen.
 • Innebär att hela projektet är uppbyggt för att levereras i mindre delar och avstämmas i efterhand med samtliga inblandade. Sedan är det dags för analys och reaktion på hastiga, oförutsedda förändringar samt se förutsättningar och bemöta dessa snabbare än med traditionella metoder. 
 • Är starkt kundorienterad.

Kursen fokuserar på konkreta agila metoder för att ge mest praktisk nytta för deltagarna: vi inriktar oss på handfasta verktyg. Agil projektledning har inspirerats av LEAN och tankegångarna: ständiga förbättringar, minimering av slöseri och effektiva flöden.

Mål

Efter genomförd kurs är du redo att arbeta med professionella projektledarmetoder i din yrkesroll där du kan använda traditionell metodik och agila metoder samt en kombination av dessa, plus ett digitalt projektverktyg. 

Lärare

Våra lärare med lång erfarenhet inom traditionell och agil projektledning på företag och hos organisationer undervisar och handleder dig: de lär dig även att praktiskt använda det digitala projektverktyget ProjectCompanion.

Henrik Hjelm är konsult i affärsutveckling, projektledning samt internationalisering och har en lång erfarenhet av projektledning och kundrelationer. Henrik är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm med kompletteringar i psykologi på Stockholms universitet.

Martin Andersson är VD, och Ekonomie doktor. Martin har doktorerat på Handelshögskolan i Stockholm, med fokus på resultatförbättring i projektverksamheter. Som grundare och VD på ProjectCompanion har han mångårig erfarenhet av att hjälpa bolagets kunder med att strukturera och utveckla sin projektverksamhet.

Innehåll

Kursens sex lektioner består av teori, filmer, exempel, övningar, tester, digitalt projektverktyg och en obligatorisk inlämningsuppgift där du agerar projektledare på ett företag: uppgiften bedöms av lärare för godkännande och certifiering på kursen. 
 
Ur innehållet:

Introduktion

 • Intro till projektledning (checklistor och mallar att ladda ner)
 • De tolv principerna som utgör inspirationen för allt agilt arbete
 • Introduktion till kursens obligatoriska inlämningsuppgift

 
Förstudie fortsättning

 • SWOT-analys och intressentanalys
 • Nyttoanalys och logisk nätplan
 • Kommunikationsplan

Planering

 • Aktivitetslista
 • Tidsplan
 • Kvalitetssäkring
   

Planering fortsättning

 • Bemanning
 • Riskanalys och riskhanteringsplan
 • Agil planering


Projektverktyg som stöd i rollen som projektledare

 • Introduktion till och demonstration av projektverktyget ProjectCompanion
   

Genomförande och avslut

 • Gruppdynamik och ledarskap
 • Projektuppföljning
 • Implementering

Här kan du se ett detaljerat kursinnehåll.

Certifikat 

Deltagare erhåller ett certifikat efter inskickad och godkänd inlämningsuppgift. 

Kursen stödjer IPMA och PMI standarder samt underlättar för dig med de rätta förkunskaperna du behöver inför en certifiering i någon av de standarderna.

Om du endast genomför kursen, så erhåller du ett intyg.  

Målgrupp och förkunskaper 

Kursen är för dig som behöver kunskaper inför lansering, kampanj, ombyggnad, flytt, faktabaserat beslutsunderlag om leverantör, personalutveckling, jubileum, omorganisation, upphandling, inköp, införande av nytt IT-system, nya lagar som ska implementeras och liknande.

Du behärskar svenska i tal och skrift och har gymnasiekompetens eller motsvarande och några års arbetslivserfarenhet.

Att studera online

Vi tar emot anmälan löpande så du har friheten att starta dina studier när det passar dig: du får inloggningsuppgifterna inom två arbetsdagar efter din anmälan.

Det är inga fysiska träffar eller tidsbestämda uppgifter/aktiviteter och du väljer själv din studietakt.
I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum: läraren svarar på frågor minst en gång per vardag.

Du kan som längst studera fyra månader från inloggning: allt material finns tillgängligt för repetition under hela studietiden.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android.
Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet.
När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid exempelvis videouppladdning. 
 
Projektledningsverktyget är webbaserat och kan användas kostnadsfritt under kursens gång.

Studielitteratur

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Avgift och anmälan

8 490 kronor inklusive moms (25%).

 • Möjlighet till två månaders delbetalning anges vid anmälan och gäller för privatpersoner.
 • Användning av professionella projektverktyget Project Companion ingår kostnadsfritt.
 • Du får dina inloggningsuppgifter inom två arbetsdagar efter din anmälan.

Våra köpevillkor

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under kursen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem. Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till kursen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Finansiering - förmånliga lånevillkor 

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet till avgiften: välkommen in på deras hemsida alternativt ring dem på 08-560 201 15.

Välkommen att kontakta oss 

Du är hjärtligt välkommen att mejla oss på info@phi.se och vi nås även på 010-157 64 34.

Frågor och svar

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se