Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Löneadministration II, dag

Information

Plats
Sal 413
Hagagatan 23 A
Startdatum
18 November 2020
Dag och tid
Mån-Fre 09:00
Avgift
12 000 kr ink. moms.
Vidareutveckla dig som löneadministratör: jobba i Hogia Lön där du lär dig göra löneberäkningar utifrån aktuella avtal och lagar. Teori- och datapass varvas, kursen genomförs i klassrum och webbsänds samtidigt.

Om kursen

Kursstart onsdag 18 november kl 09.00
Avslut fredag 11 december, möjlighet till tentamen 14/12.
Här kan du se schemat.   

Under denna kurs läser du med deltagare från utbildningen Certifierad Löneadministratör med bokföring. Totalt 36 lärarledda kurstimmar á 55 minuter.

Kursen undervisas av lärare som arbetar med lönefrågor och även är yrkesverksam inom ämnet, samt har goda kunskaper om löneprogrammet.

Efter avslutad kurs får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Det finns även möjlighet till tentamen, vilket ingår i avgiften: med godkänd resultat får du ett certifikat vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Mål

Efter kursen kan du arbeta som löneadministratör med stor kunskap inom löneområdet och erfarenhet av löneprogram.

 Innehåll

 • Lär dig läsa kollektivavtal - vi går grundligt igenom två olika avtal
 • Rekrytering och pensioner
 • Representation
 • Löneregistering och upplägg av egna lönearter
 • Långtidssjuk och deltidssjuk
 • Slutlön med all semesterberäkning
 • Semesterårsavslut, semesterlöneskuld och semesterplanering
 • Lönerevision
 • Traktamenten och reseräkningar
 • Statistik till SCB och Svenskt Näringsliv
 • Använda Internet för att hämta information till löneprogrammet
 • Använda resultatenheter/avdelningar/projekt
 • Lönehantering i programmet HOGIA Lön (ta med egen dator)

Du arbetar på din medhavda dator under alla pass med Hogia, totalt 19,5 timmar med lärarledd undervisning. Du har dessutom tillgång till dataprogrammet genom en elevlicens från skolan. 

Studielitteraturen

från TiiChri förlag heter "Räkna Lön 2" och den införskaffar du själv före start.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. Klicka här för mer information.
(Påhlmans Handelsinstitut är en del av Medborgarskolan.)
  

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Godkänd kurs i Löneadministration I eller motsvarande kunskaper. Grundläggande datakunskaper behövs och för att tillgodose dig kursen på bästa sätt är det önskvärt med yrkeserfarenhet.

Tekniska förutsättningar

Din dator måste ha programmen Excel, Word och Powerpoint då det kan ingå i studiematerialet. Din dator behöver också ett nätverkskort för 5 Ghz som används för Påhlmans Handelsinstituts wifi.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen de undervisar i. De regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din kompetens och ditt CV är kursen Arbetsrätt I, online. Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till och efter kursen har du kunskapen att läsa och tolka lagtexter kopplade till lönerelaterade frågor.
Vi erbjuder även kursen Arbetsrätt II, online.

Finansiering

Som privatperson får du delbetala två gånger utan extra kostnad, ange det önskemålet i meddelandefältet vid bokning.

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet till avgiften, välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.

Våra köpevillkor

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Varmt välkommen med dina frågor!

Du är alltid hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

FAQ

#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Ylva Frimodig