Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Löneadministration I, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
10 875 kr ink. moms.
Tilltalas du av att arbeta med siffror och service? Då är löneadministratör ett yrke för dig: här lär du dig göra löneberäkningar utifrån aktuella avtal och lagar samt hantera programmet Fortnox Lön.

Om kursen

Lär dig grunden i vad som krävs av en löneadministratör för att ge anställda god service: du studerar lagar, regler, skatter, semester och föräldraledighet. Du får kunskaper i att hantera anställningsavtal, tidrapporter, reseräkningar, ledighetsansökningar och skattedeklarationer.

Valbar start: Vi mejlar dig inloggningsuppgifterna inom två arbetsdagar efter din anmälan.

Våra deltagare:

"Jobbar statligt med lön nu sedan snart ett år så jag är glad och tacksam för att jag gick en kanonkurs hos er som ledde till jobb!"

"Återkopplingen när jag lämnat in uppgifter gick rätt fort. Duktig lärare. Passade mej bra att studera online för då kunde jag göra det kvällstid eller tidig morgon."

"Det var lätt att navigera sig genom uppgifterna och läroboken var tydlig. Jag var helt ny inom löneadministration och har aldrig jobbat med det innan, så för mig personligen var det en stor utmaning att kasta mig in i ett lönesystem och filmsnuttarna i utbildningsmaterialet var då till stor hjälp."
Nina som studerade från Shanghai.

Mål 

Efter kursen har du grunderna för att arbeta som löneadministratör och har fått baskunskaper i ett löneprogram.

Innehåll

 • Anställningsavtal, anställningsvillkor och arbetsformer
 • Arbetsgivaravgifter
 • Arbetstiden och dess förläggning
 • Arbetstidslagen: övertid, mertid, rast, paus och veckovila
 • Fortnox Lön: webbaserade övningar
 • Förmåner: skattefria och skattepliktiga
 • Föräldraledighetslagen
 • Löneadministratörens uppgifter och egenskaper
 • Lagar: vi går igenom de mest förekommande lagarna, exempelvis lagen om anställningsskydd
 • Olika löneformer och lönetillägg
 • Semesterlagen: semester, semesterrätt och semesterlön
 • Skatter: tabellskatt och engångsskatt samt skattedeklaration
 • Sjuklönelagen och sjukfrånvaro
 • Tjänstledighet och permission
 • Årsrutiner och kontrolluppgifter

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har fullföljt kursens alla praktiska moment med inlämningsuppgifter samt delproven i varje kapitel. Du kan också skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Att studera online

Vi tar emot anmälan löpande så du har friheten att starta dina studier när det passar dig. Kursen genomförs helt online, det är inte några träffar på skolan och du väljer själv din studietakt.
I studieplattformen får du personlig kontakt och vägledning av din lärare samt tillgång till chattforum. Läraren svarar på frågor minst en gång per vardag.

Du bestämmer själv hur mycket tid per vecka som du vill studera: det finns inga bestämda tider för någon aktivitet och du bestämmer också hur snabbt du går framåt. Om du vill backa tillbaka efter några kapitel finns allt kvar för dig att repetera.

Du kan som längst studera fyra månader från att du har loggat in på studieplattformen.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox.
Du kan ladda ner och läsa filer som Word, Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet. När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid exempelvis videouppladdning.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
Detta är en grundkurs och för att tillgodose dig den på bästa sätt är det önskvärt att du har kunskaper i matematik (motsvarande matematik A) och ett intresse för siffror.

Studielitteratur

"Anställda: praktisk handbok för arbetsgivare", den senaste upplagan av Anette Broberg och Anna Sundin. Boken går att beställa på förlaget Björn Lundén information. Nypris är ungefär är 600 kronor (inklusive moms) och den införskaffas på egen hand, gärna före start.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. Se en kort film med lärare Pia.

Avgift och anmälan

8 700 kronor exklusive moms. 
10 875 kronor inklusive moms (25%).
Du kan starta dina studier inom två arbetsdagar efter anmälan.

Våra köpevillkor.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din kompetens för att kunna utföra ett mer självständigt lönearbete samt förstärka ditt CV är Löneadministration II. I den kursen får du en teoretisk fördjupning med Fortnox Lön Plus och lär dig exempelvis att ta fram statistik samt rapporter. 
Om du bokar fortsättningskursen inom sex månader efter grundkursen så får du 10 % i rabatt med koden PHIvän10 vid onlinebokning. (Rabatter/erbjudanden kan ej kombineras.)

Vi erbjuder även en praktisk kurs med 12 månaders lönekörning: Lönehantering - öva mer, online. Den kan du läsa direkt efter grundkursen eller efter Löneadministration II.

Finansiering

Du kan som privatperson välja att delbetala vid tre tillfällen kostnadsfritt, notera önskemålet vid bokning.

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån: välkommen in på deras hemsida alternativt ring 08-560 201 15.
 

Frågor? Varmt välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Frågor och svar

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se