Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

GDPR, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
6 125 kr ink. moms.
GDPR gäller som lag i Sverige och har ersatt Personuppgiftslagen (PUL). Förändringarna medför att du som behandlar personuppgifter kommer att behöva ta ett mer aktivt ansvar för att skydda de registrerades fri- och rättigheter.

Om kursen

Kursen ger en tydlig och lättöverskådlig översikt om hur GDPR påverkar dig som företagare och administratör av personuppgifter. Du får tydliga exempel och förklaringar på vad du behöver tänka på och utföra för att efterleva dataskyddsförordningen GDPR:s krav.

Än så länge är några praktiska frågor om GDPR oklara i Sverige vilket innebär att många företagare fortfarande känner sig osäkra på vad som faktiskt behöver göras. I den här kursen kommer du förutom att få handfasta råd och omfattande information även fortlöpande uppdateras om regelförändringar. På så vis riskerar du inte att missa viktig information. Det gör det även enklare för dig att fokusera på din verksamhet utan att själv aktivt eftersöka vad som gäller.

Mål

Syftet med kursen är att du ska få kännedom om vilka åtgärder du kan behöva vidta i just din verksamhet för att efterleva GDPR:s krav.

Innehåll

Kursen är indelad i sju block där du steg för steg kan läsa vad du behöver göra för att säkerställa att du behandlar personuppgifter på ett korrekt sätt.

  • Det första blocket är av inledande slag och redogör för när och var förordningen gäller och vilka undantag som finns. Några exempel på frågor som behandlas är: När är du skyldig att tillämpa dataskyddsförordningen? Omfattas du av något undantag som medför att du inte behöver följa reglerna? Vilka personuppgifter behandlar du i din verksamhet och vad är en personuppgift?
  • Det andra blocket handlar om hur du ska behandla personuppgifter. Du behöver ha en rättslig grund för att få behandla personuppgifter och all behandling du utför måste ske i enlighet med ett antal principer. Särskilda skärpta regler gäller när du ska begära samtycke från den registrerade.
  • Det tredje blocket handlar om de registrerades rättigheter. De registrerade har rätt till information, tillgång, rättelse, radering och dataportabilitet. Här får du lära dig vad du behöver tänka på för att kunna uppfylla de rättigheter och krav som de registrerade kan framställa mot dig som behandlar deras personuppgifter.
  • Det fjärde blocket handlar om IT-säkerhet: vad menas med IT-säkerhet? Vilken säkerhetsnivå krävs och vad behöver du tänka på? (Observera att kursen endast innehåller de juridiska aspekterna gällande IT-säkerhet.)
  • Det femte blocket handlar om personuppgiftsincidenter. Om de registrerades personuppgifter röjs kan du behöva agera. I det här blocket kan du läsa om vilka skyldigheter du har om olyckan är framme.
  • Det sjätte blocket handlar om konsekvensbedömningar och förhandssamråd. Under vissa förutsättningar måste du utföra en bedömning av vilka risker som en viss behandling av personuppgifter är förenad med?
  • Det sjunde blocket handlar om dataskyddsombud. En del verksamheter är skyldiga att utse ett dataskyddsombud. Även om du inte omfattas av skyldigheten kan det ändå vara klokt att utse ett sådant ombud eftersom det kan hjälpa dig efterleva förordningens krav.

Målgrupp

Dataskyddsförordningen GDPR gäller för alla som behandlar personuppgifter.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Så här går det till

Denna är en onlinekurs utan fysiska sammankomster. Varje deltagare får genom inloggningsuppgifter tillgång till kursmaterialet under fyra månader. Materialet består i huvudsak av information i textform och olika typer av checklistor.

Detta är inte en traditionell kurs med inlämningsuppgifter eller tentamen. Kursen riktar sig både till dig som företagare samt till dig som administrerar personuppgifter som med hjälp av information och konkreta råd får kännedom om hur personuppgifter ska behandlas och hur övriga skyldigheter enligt dataskyddsförordningen ska följas.

Du läser kursen på egen hand och i din egen takt helt oberoende av övriga deltagare. Du har under kursens gång möjlighet att ställa frågor till kursledaren. Uppskattningsvis tar varje kursdel ungefär två timmar inklusive egna frågeställningar och tiden kan variera beroende på förkunskaper och tidigare studievana.

I kursens samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar vilket fungerar som en studiecirkel. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp och kan följas samt kommenteras av samtliga deltagare i din grupp. Allt material och samtliga moment är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. 

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet. När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid t.ex. videouppladdning.

Avgift

6125 kronor inklusive moms (25 %).

Finansiering

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet, välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring dem på nummer 08-560 201 15.

Frågor? Varmt välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Våra köpevillkor.

FAQ

#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se