Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande

Företagsekonomi i praktiken, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
4 875 kr ink. moms.
I denna kurs får du lära dig grunderna i företagsekonomi för att bättre förstå hur du ska bokföra och därefter göra bokslut. Du kommer att läsa om de vanligaste företagsformerna och deras villkor, det företagsekonomiska språket, samt hur företagen räknar på framtiden.

Om kursen

Du får exempel på hur företagen tänker kring investeringar och du får även öva på att göra prissättning med hjälp av olika kalkyler.

Mål

Kursen ger dig praktiska kunskaper i företagsekonomi och en god förståelse för varför och hur du ska bokföra.

Innehåll

  • Ekonomins grunder
  • Företagsformer
  • Redovisa rätt
  • Kalkylera med kostnaderna
  • Sätt rätt pris med självkostnad
  • Räkna rätt på investeringen

Du får ett intyg på dina kunskaper när du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Så här går det till

Du får tillgång till interaktivt studiematerial bestående av undervisning via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner genom text och film. 

I ett kapitel finns det även ett forum där du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. Här tas aktuella frågor upp och kan följas samt kommenteras av alla deltagare i din grupp. Allt material och samtliga moment i kursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. 

Du väljer tempo på kursen själv (halvfart, normal eller intensiv) och du är tidigast färdig efter en-två veckor. Du kan som längst studera i fyra månader efter inloggning.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet. När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid t.ex. videouppladdning.

Anmälan

Vi erbjuder löpande starter året runt och vår ambition är att du efter din anmälan ska kunna sätta igång med dina studier inom max två arbetsdagar.

Avgift 

4875 kronor inklusive moms (25 %).
 

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån till avgiften, välkommen in på deras hemsida alternativt ring 08-560 201 15.

Nästa steg - Bokföring

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på dina kunskaper och kompetens är Bokföring. I den kursen får du praktisera dina kunskaper från denna kurs samtidigt som du lär dig att hantera den löpande bokföringen både manuellt samt med dataprogram. Du kan studera kursen i klassrum eller parallellt med arbete som en onlinekurs. 

Frågor? Varmt välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34. 

Våra köpevillkor.

FAQ

#sattfartpåkarriärersedan1881

 

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se