Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande

Företagsanalys - praktik och teori, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
7 375 kr ink. moms.
Genom att göra en räkenskapsanalys kan du se hur ditt företag har utvecklats och jämföra med konkurrenter. Kursen riktar sig till företagsekonomer och de som vill skaffa sig kunskaper om ekonomisk analys med hjälp av simuleringar.

Om kursen

Under kursen får du lära dig att beräkna de vanligaste nyckeltalen: Vi lär oss när de ska användas och vilka slutsatser du kan dra av utfallet. I flera fall utgår vi från riktiga årsredovisningar så att du ska känna igen dig i verkliga situationer. Du får även värdefulla tips om vilka åtgärder som företagsledningen kan vidta för att åstadkomma bättre utfall. Kursen innehåller även ett antal övningsuppgifter där du själv gör beräkningar.

Genom att göra en räkenskapsanalys kan du se hur ditt företag har utvecklats och jämföra med konkurrenter.

Mål

Efter kursen har du goda kunskaper för att kunna analysera ett företags räkenskaper och göra bedömningar av ekonomiska rapporter.

Målgrupp

Kursen riktar sig till företagsekonomer och till dig som vill få användbara kunskaper om ekonomisk analys med hjälp av simuleringar.

Innehåll

 • Introduktion och teori
 • Nyckeltalsberäkningar
 • Nyckeltalsanalyser
 • Ekonomiska analyser av årsbokslut och årsredovisning
 • Exempel och egna övningar i Excel
 • Presentera ekonomisk information
 • Kassalikviditet
 • Balanslikviditet
 • Soliditet
 • Avkastning på eget, totalt och sysselsatt kapital
 • Vinstmarginal
 • Varulagrets omsättningshastighet
 • Erhållen och lämnad kredittid
 • Debiteringsgrad
 • Årsredovisning att räkna på
 • Övningar och självtest

Du får ett intyg på dina kunskaper när du har genomfört alla kursdelar och fått godkänt på dina inlämningsuppgifter.

Förkunskaper

Godkänd i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).
För denna fortsättningskurs så behöver du ha allmän kännedom om affärsverksamhet samt grunderna inom ekonomi.

Så här går det till

I denna onlinekurs får du tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner. En lärare finns som vägledare och stöd genom kursen och du får svar på dina frågor inom 24 timmar alla vardagar. I samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter "Frågor & Svar" vilket fungerar som fungerar ett forum där aktuella frågor tas upp och kan följas samt kommenteras av läraren och deltagarna. Allt material och samtliga moment är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefoner samt läsplatta. 

Du väljer tempo på kursen själv: halvfart, normal eller intensiv. Tidigast är du klar efter två - tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter inloggning. Du meddelar läraren när du är klar med kursen/dina inlämningsuppgifter och erhåller sedan ett intyg på dina kunskaper.

Lärare

Johan Nilsson har mångårig erfarenhet som redovisningskonsult och var tidigare redovisningsexpert på Bokföringsnämnden. Johan har skapat flera kurser online inom ekonomi och har undervisat hos Påhlmans sedan hösten 2018.

Anmälan

Vi tar emot anmälan löpande under året så du kan starta dina studier när det passar dig.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet. När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid t.ex. videouppladdning.

Avgift

7 375 kronor inklusive moms.

Du som privatperson är välkommen att delbetala tre gånger utan extra kostnad, anges vid anmälan.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuds förmånliga lån till avgiften: välkommen in på deras hemsida alternativt ring 08-560 201 15.

Varmt välkommen med dina frågor!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Våra köpevillkor.

FAQ

#sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se