Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Man förklarar ekonomiska läget

Excel - Bas, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
3 119 kr ink. moms.
Ett lätt, enkelt och roligt sätt att lära sig Excel! Saknar du eller vill du förbättra dina kunskaper i Excel? I samarbete med Learnesy erbjuder vi en kurs i Microsoft Excel. Pedagogiken bygger på korta lektioner, i genomsnitt 3 minuter, med en tillhörande övningsfil och ett avslutande kunskapstest.

Om kursen

Du når lektionerna från dator, läsplatta och mobil – när du vill och var du vill. Efter genomförd kurs tilldelas du ett kursbevis och du kan när som helst logga in för att repetera om det är något du är osäker på eller har glömt.

Ditt abonnemang sträcker sig över ett år och innefattar 86 pedagogiska videolektioner i HD-kvalité. Kursen vänder sig både till dig som nybörjare som till dig som vill fördjupa dig ytterligare i Excel. Du väljer helt enkelt själv vilka lektioner som passar din kunskapsnivå.

Deltagarcitat

"Kursen var fantastisk! Korta och tydliga filmer med bra övningsuppgifter. Jag upplevde den mycket givande och har lärt mig mer än förväntat. Super bra!" (Narcisa, hösten 2020)

Målgrupp

Kursen riktar sig både till dig som är nybörjare, men också till dig som regelbundet arbetar i Excel men känner att du har mer att lära och få ut av programmet. 

Kursens mål

Målet med kursen är att du ska bli en bekväm och effektiv användare av Excel, och göra det till ett naturligt hjälpmedel både för jobb och privat. 

Förkunskaper

Du ska behärska svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Kursinnehåll

Kursen omfattar 86 lektioner som är indelade i följande 15 kapitel. 

  

 1.  Lär känna Excel
 2.  Grundläggande funktionaliteter
 3.  Grundläggande formelhantering
 4.  Formatering
 5.  Ändra kalkylbladets utseende och innehåll
 6.  Skriv ut
 7.  Diagram
 8.  Justera kalkylbladets översikt
 9.  Hantering av flera kalkylblad och arbetsböcker
 10.  Funktioner
 11.  Säkerhet och delning
 12.  Arbete i databaser
 13.  Pivottabeller
 14.  Konsekvensanalyser
 15.  5 Makron

Kursen börjar med att du får lära dig grunderna i Excel, hur du lägger in data och hur du får det att se proffsigt ut.  Vi går sedan successivt mot mer avancerad användning och i andra delen av kursen lär du dig arbeta med Pivottabeller, hur du gör funktioner som Leta rad och Om fel samt hur du skapar makron. 

Kursmaterial

Allt kursmaterial som lektionsfiler och övningsuppgifter att träna på hittar du via ditt personliga konto som du når genom att logga in på kurssidan.

Tentamen

Alla lektioner åtföljs av ett kunskapstest. När du har svarat rätt på alla prov får du ett diplom som ett intyg på att du har klarat av Excelutbildningen. Efter att du har fått diplomet har du fortsatt tillgång till alla lektioner.

Tekniska förutsättningar

Du behöver ha tillgång till dator med uppkoppling mot internet.

Kursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365. Har du Excel på engelska eller en äldre version av Excel kommer du fortfarande ha stor nytta av kursen. Har du däremot en Mac-book kan du uppleva större skillnader i gränssnitten.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga studielån. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring telefonnummer 08-560 201 15.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

Frågor?

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

Våra köpevillkor.

FAQ

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se