Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Certifierad Rekryteringsresearcher med praktik

Information

Startdatum
10 Februari 2020
Dag och tid
Måndagar 09:00-16:00
Avgift
26 500 kr ink. moms.
Rekryteringsbranschen växer snabbt och att hitta rätt kompetens och rätt person kräver allt mer kunskap och engagemang. Är du intresserad av människor, nyfiken, lösningsorienterad och vill göra en nystart i din karriär är den här utbildningen för dig!

Om kursen

Det räcker inte längre med att annonsera ut en tjänst, utan företag måste arbeta strategiskt och taktiskt med sin kompetensförsörjning.
Allt fler företag och organisationer tar därför extern hjälp av rekryteringsföretag som har den rätta kompetensen. Detta leder till mycket goda anställningsmöjligheter för personer med rätt kunskaper.

Utbildningen gör dig anställningsbar som rekryteringsresearcher vilket är ett instegsjobb ifrån vilket som du - med rätt vilja och ambition - kan jobba dig vidare till att bli rekryteringskonsult.

Start måndag 10 februari 2020 - inom kort kan du se schema här.
Avslutning fredag 17 april 2020.

Utbildningen genomförs på deltid under tio veckor (90 timmar), varav de sista fyra - åtta veckorna är praktik. Lärarledd undervisning ges under två heldagar och en halvdag per vecka (avvikelser kan förekomma). 

PROGRAM

Linkedin recruiter och personkartläggning (screening), 15 timmar

 • Avancerade sökningar i Linkedin recruiter
 • Filtrerade sökningar
 • Boolesk sökning
 • Metoder för kandidatframtagning:
 • People also viewed
 • Similar profiles
 • Riktade sökningar mot utvalda företag
 • Skapa projekt
 • Kandidatkommunikation via Inmails i Recruiter
 • Bakgrundskontroll
 • CV-verifiering
 • Juridisk bild

Search, 30 timmar

 • Kandidatframtagning
 • Yrkesstolthet
 • Search VS annonsrekrytering
 • Researchprocess
 • Intervjuer
 • Referenstagning

Offentlighetsprincipen, 15 timmar

 • Lagstiftning
 • Offentlighetsprincipen i praktiken
 • Handlingstyper
 • Offentlighet och sekretess
 • Researchmetodik

Rekryteringsprocessen och testmetodik, 30 timmar

 • Rekryteringsprocessen
 • Testmetodik
 • Kravprofil
 • Kund- och behovsanalys
 • Referenstagning
 • Kompetensbaserade intervjuer

Det här är landets enda yrkesinriktade utbildning till Rekryteringsresearcher. Den är framtagen av Neovess utbildning i nära samarbete med rekryteringsbranschen för att du som deltagare ska få exakt de kunskaper som efterfrågas i branschen.

Deltagare

På frågan "Vilket är ditt helhetsintryck av utbildningen?" ger deltagarna 9,7 poäng av 10 möjliga.
Citat från utvärderingar våren 2019 om det som var speciellt bra:
-Roligt upplägg, effektivt och lärorikt. Snabba djupdykningar som på ett pedagogiskt sätt fastnar och blir lättbegripligt.
-Spot on praktisk information, läran om innebörden av affärsmannaskap och screening.

-Jag rekommenderar denna utbildning till alla som har stort människointresse och får glädje av att hjälpa andra personer hitta sig ett jobb som passar dem. Din bakgrund spelar ingen roll. Du kan även vara akademiskt utbildad inom personalfrågor men ändå gynnas av denna utbildning. Detta är ett bra kliv in i en ny bransch, som jag personligen trivs väldigt mycket i.
Läs hela intervjun med deltagare Kristian här.


Lärare

Lärarna och gästföreläsarna är själva verksamma i och har lång erfarenhet från rekryteringsbranschen.
Klicka här för att se lärare Annika besvara frågan: Varför ska jag gå just den här utbildningen?

Deltidspraktik på företag

Under minst fyra veckor men upp till åtta veckor praktiserar du på ett företag där du utvecklar dina nya kunskaper och bidrar med ditt kunnande. Du söker själv efter en praktikplats som motsvarar dina önskemål. Att söka praktikplats, kontakta företag och gå på intervju är en givande del i utbildningen där du får träna på att presentera dig själv och behärska intervjusituationer. Vår praktiksamordnare går igenom processen, ger tips och råd för varje klass och därefter får alla deltagare individuell rådgivning och tips på praktikplatser att söka.

Vi har ett gott och utvecklat samarbete med näringslivet och har löpande kontakt med företag som vill ta emot praktikanter samt arbetar aktivt för att matcha deltagare med passande praktikplats. Praktiktiden sker på deltid, alltså 15 timmar per vecka under minst fyra veckor och kan utökas både i kalendertid och arbetstid om du har möjlighet.

Tekniska förutsättningar

Du ska ha tillgång till egen dator och kunna ladda ner samt läsa filer som excel och pdf då det ingår i studiematerialet. Din dator bör ha ett nätverkskort för 5 Ghz som används för skolans wifi.

Du behöver en dator till vissa lektioner i utbildningen. Om du inte har en dator så får du låna en när du är på skolan.

Avgift

För privatperson: 26 500 kronor inklusive moms (25 %), kurslitteratur, tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften. Om du önskar delbetala tre gånger utan extra kostnad så går det bra.


För företag: 26 500 kronor exklusive moms (25 %), kurslitteratur, tentamen och eventuell omtentamen ingår i avgiften.
Klicka här för köpevillkor.

Informationsmöte
Välkommen på vårt kostnadsfria informationsmöte där du får veta mer om utbildningen. Träffa oss på skolan, se våra lokaler och få svar på dina frågor. Mötet är max en timme och vi bjuder givetvis på fika.

Se kommande informationsmöten här.

Certifiering
Certifiering sker i form av en skriftlig tentamen efter teoriveckorna. Den ingår i avgiften och är frivillig. Om du inte vill certifiera dig och har minst 70% närvaro så får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Hur ser arbetsmarknaden ut?

Rekryteringsbranschen är en av de branscher som växer snabbast och behovet av kompetensförsörjning är stort. Certifierad rekryteringsresearcher arbetar med kandidatframtagning vilket är grunden i alla rekryteringsprocesser. Av den anledningen är behovet av dessa kompetenser extra stort.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift motsvarande vara godkänd i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt är det önskvärt att du har grundkunskaper i samhällskunskap (gymnasienivå) samt ett brinnande intresse av människor och samhällsfrågor kombinerat med några års arbetslivserfarenhet. Arbetslivserfarenheten behöver inte vara inom yrken som rör research.

Anmälan

Vi tar emot anmälningar i turordning fram till kursstart, max antal deltagare är 25 personer. Vid fullbokad utbildning meddelas det här. 

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen under förutsättning att du söker ett heltidsarbete. Kontakta din A-kassa om vilka regler som gäller.


Finansiering – förmånliga lånevillkor till kursavgiften
I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.
Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 295 kr.

Frågor? Välkommen!

Har du frågor om innehållet i utbildningen, upplägget eller förkunskaper är du välkommen att kontakta huvudlärare Mikael Andersson: 072-544 33 43 och mikael.andersson@neovess.se


Har du frågor om betalning, ekonomi eller annat praktiskt kontakta Påhlmans Handelsinstitut på info@phi.se och 010-157 64 34.

 

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se