Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Elever deltar på kurs

Bokslut, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
10 500 kr ink. moms.
Denna grundkurs i bokslut är en fortsättning efter den löpande bokföringen. Du lär dig teorin med att förbereda och vara behjälplig i ett bokslut och du får även en större förståelse för bokföringen och kopplingen mellan de inledande delarna, som avstämningar. Du väljer startdatum!

Om kursen

I denna onlinekurs får du tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och varierande bild- och textinstruktioner. Du har även en chat i studieplattformen genom vilken du får personlig kontakt och vägledning av din lärare. 

Kursen startar när det passar dig - inom två arbetsdagar efter anmälan - och du har tillgång till den i fyra månader från inloggningsdagen, vilket ger dig friheten att studera när, var och hur mycket du vill under den tiden.

Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta.

Mål

Du kommer att kunna förbereda och vara behjälplig på flera nivåer vid ett bokslut på mindre och medelstora företag.

Innehåll

  • Redovisningslagar
  • Skatt 
  • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
  • Omsättningstillgångar
  • Skulder och obeskattade reserver 
  • Eget kapital i AB
  • Periodiseringar
  • Bokslut- och årsredovisning
  • Bokslutsdispositioner

Kursen omfattar och motsvarar 30 kurstimmar á 55 minuter.

Lärare Suzanne Rehnlund

Här berättar vår lärare om kursen: Bokslut Online (film)

Så här går det till:

På studieplattformen hittar du kapitel med olika avsnitt. Avsnitten innehåller text, inlämningsuppgifter och dataövningar i programmet. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest på den föregående undervisningen.
Du väljer själv tempo på kursen, halvfart, normal eller intensiv. Tidigast är du klar efter tre-fyra veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. Kursen undervisas av en lärare som arbetar med redovisning och har goda kunskaper både om programmet och om företags samt organisationers bokföring. Ni har kontakt i kursen via ett chatforum och kan även kommunicera via mejl vid behov.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har gjort minst sjuttio procent av kursens innehåll i form av inlämningsuppgifter och delprov.

Du kan även skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Du meddelar läraren när du vill skriva din tentamen, ni kommer överens om vilken dag och tid och därefter läggs den upp för dig i kurssystemet. Den är tidsbegränsad till tre timmar efter inloggning.

Anmälan

Vi tar emot anmälan löpande under året så du kan starta dina studier när det passar dig.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till egen dator. Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du ska kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet. Din dator ska ha ledigt utrymme för installation av Visma Administration, minst 5 GB.
För PC: Operativsystem Windows 10, 8 eller 7 i Windows. För Mac: Installerad Windows-miljö.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Du har godkänd kurs i bokföring eller motsvarande kunskaper.

Nästa steg

Kursen Redovisningsengelska behandlar viktiga engelska affärstermer som rör redovisningsekonomi, bokföring och fakturor. Där finns också en kommunikativ del där du lär dig skriva professionell e-post och på ett korrekt sätt hantera frågor gällande företagsekonomi och betalningar. Denna kurs vänder sig till alla som är intresserade av att arbeta med ekonomi på ett företag som har en internationell inriktning.
En annan fortsättningsmöjlighet är onlinekursen Företagsanalys - praktik och teori.
(Löpande starter erbjuds på båda kurserna.)

Finansiering – förmånliga lånevillkor

I samarbete med Human Finans erbjuds förmånliga lån för avgiften. Du når dem även på telefonnummer 08-560 201 15.

Som privatperson får du delbetala två gånger, ange det önskemålet i meddelanderutan vid webbokning.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Frågor? Varmt välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34. 

Våra köpevillkor.

FAQ

 #sattfartpåkarriärersedan1881

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se