Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Studerande

Bokslut, dag

Information

Plats
Sal 413
Hagagatan 23 A
Startdatum
19 November 2020
Dag och tid
Ons-Fre 09:00
Avgift
11 750 kr ink. moms.
Den här kursen är en direkt fortsättning efter den löpande bokföringen. Du lär dig att förbereda, assistera och vara behjälplig vid ett bokslut. Du får också en större förståelse för bokföringen och kopplingen mellan de inledande delarna som exempelvis avstämningar.

Om kursen

Start torsdag 19 november 2020 kl. 09.00.
Kursavslut torsdag 10 december 2020. 
Här kan du se schemat.  Möjlighet till tentamen tisdag 15/12.

Denna kurs genomförs i klassrum och webbsänds samtidigt. Du läser tillsammans med deltagare från utbildningen Certifierad Ekonomiassistent. Totalt 30 kurstimmar á 55 minuter, tentamen är frivillig efter kursavslut.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan ta en extra tentamen - som godkänd får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV. Tentamen och certifikatet ingår också i kursavgiften.

Mål

Du kommer att kunna förbereda och assistera vid ett bokslut på mindre och medelstora företag.

Innehåll

  • Redovisningslagar
  • Periodiseringar
  • Omsättningstillgångar
  • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
  • Skatt
  • Skulder och obeskattade reserver
  • Eget kapital i AB
  • Bokslut- och årsredovisning
  • Bokslutsdispositioner

Vi använder oss av studielitteratur från Liber förlag, "Bokslutet från början" och du inhandlar den själv före start. Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln. 

Tekniska förutsättningar:

Du har tillgång till en egen dator och gör övningar i programmet Visma Administration som kräver den senaste säkerhetsuppdateringen av operativsystem Windows 10, minst 5 GB i utrymme vid nedladdning och att operativsystemet ska vara 64-bit. Programvaran är windowsbaserad vilket betyder att du behöver ha en PC. Alternativt har du en virtuell windowsmiljö installerad på din Mac-dator.

Din dator måste ha programmet Excel och ett nätverkskort för 5 Ghz som används för Påhlmans Handelsinstituts wifi. Du måste även ha administratörrättigheter på din dator. 

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift samt har godkänd kurs i bokföring eller motsvarande kunskaper. För att tillgodose dig kursen på bästa sätt är det önskvärt med yrkeserfarenhet.

Nästa steg

är Företagsanalys - praktik och teori och Redovisningsengelska.
Löpande starter erbjuds på båda onlinekurserna.

Finansiering

I samarbete med Human Finans rekommenderar vi det räntefria lånet. Gå in på Human Finans hemsida alternativt ta personlig kontakt via telefon på nummer 08-560 201 15. 

För att läsa våra Köpevillkor - klicka här.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Frågor? Varmt välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på 010-157 64 34 eller info@phi.se.

#sattfartpåkarriärersedan1881

 

 

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se