Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Arbetsrätt II, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
4 875 kr ink. moms.
Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till. Vi har en mängd olika arbetsrättsliga lagar i Sverige och i denna fortsättningskurs tar vi upp fler av dessa lagar och förklarar vad de kan innebära för dig som arbetar med löner.

Om kursen

Vi läser lagtexter på nätet, vi tittar på domar inom arbetsrättsområdet och vi arbetar med flera exempel. Du får lösa uppgifter om vardagliga situationer på företag som kan uppkomma inom detta område. Kursen består av fakta, korta uppgifter, inlämningsuppgifter, frågeforum och övningsprov - allt tillgängligt för dig på vår studieplattform. Kursdokumentationen består av arbetsrättslagarna på internet.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter. Du kan också ta en extra tentamen – som godkänd får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.  

Kursens mål

Är att du får djupare kunskap om arbetsrättsliga principer samt att du läser om aktuella lagar och regler samt lär dig analysera arbetsrättsfall.

Innehåll

 • Introduktion 
 • Nya lagar och nyheter
  Aktuellt inom arbetsrättsområdet
  Hur skapas en ny lag?
  Nya lagar
  Nyheter
  Visselblåsarlagen
  Lönekartläggning
 • Diskrimineringslagen
  Diskrimineringslagen
  Diskriminering vid visstid/deltid
  Övningsfrågor
 • Fler lagar
  Sjuklönelagen
  Tystnadsplikt och ansvar
  Lagen om ledighet för att prova annat arbete
  Trängande familjeskäl
  Näringsverksamhet
  Uthyrningslagen
 • LAS
  Lagen om anställningsskydd
  Omplacering
  Uppsägning
  Lön och ersättningar
  Meddelande domar
 • Arbetsmiljö
  Arbetsmiljö
  Minderårigas arbetsmiljö
  Ensamarbete
  Rehabiliteringsplan
  Ansvar och straff
 • Kursavslut
  Frivillig tentamen

Förkunskaper

Kursen Arbetsrätt I alternativt motsvarande.
Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Så här går det till
Kursen genomförs helt online utan fysiska träffar. Du får tillgång till interaktivt material bestående av undervisning via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner. I samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar, vilket fungerar som en studiecirkel. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp och kan följas samt kommenteras av alla deltagare i din grupp.
Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. 

Du väljer tempo på kursen själv: halvfart, normal eller intensiv. Du är tidigast klar efter två - tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. Tentamen är valfri att göra när som helst efter det att alla uppgifter är inlämnade och rättade. Tentamen är tidsbegränsad till två timmar efter det att du har laddat ned den.

Anmälan och avgift

Välkommen med din anmälan löpande under året, vår ambition är att mejla inloggningsuppgifterna inom två arbetsdagar.

Kursavgift: 4 875 kronor inklusive moms (25 %).
Frivillig tentamen samt eventuell omtentamen ingår i priset.

Våra köpevillkor.

Lärare

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android. 
Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet.
När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid t.ex. videouppladdning.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånligt studielån. Välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08-560 201 15.

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.  

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Frågor? Välkommen!

Du är alltid välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

 FAQ

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

 

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se