Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Arbetsrätt I, online

Information

Plats
Studier Utan Träffar
Avgift
4 875 kr ink. moms.
Vi reder ut juridiska begrepp, gör djupdykningar i lagtexter och söker information via internet då lagar och regler ständigt förändras. Du lär dig grunderna på ett enkelt och praktiskt sätt. Kursen passar dig som är intresserad av juridikens grunder inom arbetsrätt och dig i synnerhet som arbetar med löner.

Om kursen

Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till. Vi har en mängd varierande arbetsrättsliga lagar i Sverige, du lär dig de flest förekommande.

Utvärdering från deltagare Christina hösten 2019:
- "Är väldigt nöjd med kursen, upplägget var bra. Pia presenterade sig själv och välkomnade mig. Jag tyckte att Pia gav väldigt bra information och hon svarade snabbt när jag hade frågor. Hon rättade svaren och skrev kommentarer, vilket var jättebra: svarade jag fel, gav hon inte svaret direkt utan man fick leta vidare på den aktuella sidan efter svaret. Toppen att kunna studera hemma i lugn och ro."

Mål

Efter kursen har du goda kunskaper om hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till och du kan läsa samt tolka lagtexter överlag, även de som är kopplade till lönerelaterade frågor. 

Innehåll

 • Introduktion
 • Arbetsrätt
  Vad är arbetsrätt?
  Arbetsgivare och arbetstagare?
  Arbetsgivarorganisationer
  Arbetstagarorganisationer
  Kollektivavtal och hängavtal
 • Arbetsrättsliga lagar
  Lagen om anställningsskydd
  Medbestämmandelagen
  Arbetsmiljölagen
  Sjuklönelagen
  Diskrimineringslagen
  Diskriminering vid visstid/deltid
 • Ledighetslagar
  Semesterlagen
  Studieledighetslagen
  Föräldraledighetslagen
  Trängande familjeskäl
  Näringsverksamhet
  Meddelande domar
 • Rättssystemet
  Rättsgången
  Arbetsdomstol
  Tingsrätten
  Checklista lagar
 • Kursavslut
  Frivillig tentamen

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter. Du kan också ta en extra tentamen: som godkänd får du ett certifikat vilket ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Förkunskaper

Du behärskar svenska i tal och skrift vilket motsvarar godkänt i Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, alternativt nivå B2 enligt Europarådets nivåskala (GERS).

Så här går det till

Du har tillgång till kursen under fyra månader från inloggningsdagen. Det ger dig friheten att studera när, var och hur mycket du vill under den perioden. Du får tillgång till interaktivt studiematerial bestående av nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner via text och bild. Vi tar upp några utvalda lagar och tolkar samt läser lagtexten.
I kursens samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar där aktuella frågor tas upp och kan följas samt kommenteras av deltagare i din grupp. Allt material och samtliga moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn och fungerar även via mobiltelefon och läsplatta. 
Minst en gång per vardag så får du svar på dina frågor av läraren via studieplattformen.

Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i studieplattformen. Tentamen är tidsbegränsad till två timmar efter inloggning.

Våra lärare är aktivt yrkesverksamma inom de ämnen som de undervisar i. Regelbundna utvärderingar med deltagarna säkerställer att pedagogiken ligger på en hög nivå. 

Anmälan
Välkommen med din anmälan löpande under året, vår ambition är att mejla inloggningsuppgifterna inom två arbetsdagar.

Tekniska förutsättningar

Du har tillgång till en dator, både PC och Mac fungerar bra för studieplattformen med operativsystemen Windows 10 och även MacOS, IOS, iPadOs och Android. 
Vi rekommenderar den senaste versionen av webbläsare Google Chrome eller Firefox. Du kan ladda ner och läsa filer som Excel och Pdf då det ingår i studiematerialet.
När det gäller uppkoppling/bandbredd rekommenderar vi 1MB/s vid t.ex. videouppladdning.

Avgift

4 875 kronor inklusive moms (25 %).
Frivillig tentamen samt eventuell omtentamen ingår i priset.

Våra köpevillkor.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på dina kunskaper är Arbetsrätt II. Där studerar du ytterligare relevanta lagar och får en fördjupning i juridiska resonemang som du har nytta av i ditt arbete.

Om du vill lära dig mer om löner är Löneadministration I kursen för dig. I den kursen får du praktisera dina kunskaper i Arbetsrätt och du lär dig att göra löneberäkningar, både manuellt och med dataprogram. Kursen kan du läsa hos oss på dagtid eller parallellt med arbete som en onlinekurs.

Även Jöken - Juridisk översiktskurs online är en naturlig fortsättning om du vill lära dig mer om våra lagar och regler i Sverige.

När du bokar en fortsättningskurs inom ett halvår från att du avslutat denna kurs, så erhåller du 10% i rabatt med webbkoden phivän10.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuds förmånligt lån till avgiften: välkommen in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna alternativt ring 08 - 560 201 15.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln

Under din studietid på Påhlmans Handelsinstitut så får du 6 % i rabatt på Bokus och 10 % i rabatt på Akademibokhandeln.

För dig med A-kassa

så kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete och står till arbetsmarknadens förfogande. Kontakta din A-kassa och fråga vilka regler som gäller hos dem.
Om du behöver ett intyg till din A-kassa, vänligen anmäl dig till utbildningen så att vi får samtliga uppgifter, notera i meddelandefältet "Intyg A-kassa" så vet vi att din anmälan endast gäller om du får ett ok från din A-kassa: denna preliminära bokning gäller i högst 14 dagar.

Frågor? Varmt välkommen!

Du är hjärtligt välkommen att kontakta oss på info@phi.se och 010-157 64 34.

FAQ

Vi har satt fart på karriärer sedan 1881.

Kontakt

Kontaktperson

Info@phi.se