Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Tre snabba om utbildningen Certifierad rekryteringsresearcher

Peter Isaksson är verksamhetsutvecklare på Påhlmans Handelsinstitut och ansvarig för utbildningen.

Vad är certifierad rekryteringsresearcher för utbildning?

Rekryteringsbranschen växer och vi har identifierat ett stort kompetens- och anställningsbehov i branschen. Därför har vi tillsammans med företrädare för branschen utvecklat landets enda renodlade utbildning för yrkesrollen. Utbildningen ger deltagarna exakt de kunskaper och kompetenser de behöver för att bli anställningsbara och påbörja sin nya karriär.

Berätta mer om yrkesrollen rekryteringsresearcher.

Rekryteringsresearcher är ett instegsjobb inom rekryteringsbranschen där man arbetar med kandidatframtagning, referenstagning, intervjuer, bakgrundskontroller och research. Om viljan och ambitioner finns har man stora möjligheter att arbeta sig upp till rekryteringskonsult med helhetsansvar för rekryteringsprocesser.

Ingår det praktik i utbildningen?

Ja, det ingår praktik. Näringslivsnärvaron är jätteviktig i lärandeprocessen och för förståelsen för yrkesrollen. Praktiken är frivillig och Påhlmans handelsinstitut har ett stort kontaktnät av företag som ser praktiken som rekryteringsbas. Upplägget av praktiken behovsanpassas utifrån deltagarens och företagens behov och möjligheter. Längden på praktiken kan variera mellan 4 – 8 veckor.