Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Peter Isaksson blir chef för Påhlmans Handelsinstituts YH-verksamhet

Peter Isaksson blir ny chef för Påhlmans Handelsinstituts YH-verksamhet. I rollen ingår också ansvar för att utveckla YH-verksamheten inom hela Medborgarskolan Stockholmsregionen, som idag även bedriver YH-utbildningar under varumärket Stockholms Tillskärarakademi.

”Det är mycket glädjande att vi nu med tillsättningen av Peter som ny chef stärker såväl vår egen expertis inom YH-området som våra relationer med näringslivet”, säger Johan Adler, skolchef Medborgarskolan Stockholmsregionen.

Peter Isaksson har mångårig erfarenhet av att arbeta med Medborgarskolans och Påhlmans Handelsinstituts YH-verksamhet, både som utbildningsledare och verksamhetsutvecklare. Han kom tillbaka hösten 2018 efter en tid som produkt- och affärsutvecklare på Nackademin inom deras YH- och öppna utbildningsverksamhet:

”Det känns fantastiskt roligt! Med en bakgrund inom research och omvärldsbevakning tycker jag om att använda information för affärsdrivande aktiviteter. Omvärldsanalys och goda relationer med branschen är a och o för att utveckla framgångsrik YH-verksamhet och för att kunna skapa utbildningar som lever upp till de krav som YH-myndigheten ställer”, säger Peter.

Påhlmans Handelsinstitut bedriver sedan många år YH-utbildningen Paralegal och fick i januari 2019 två nya utbildningar beviljade av Myndigheteten för Yrkeshögskolan, ”Lönekonsult – digitala systemlösningar” och ”Entreprenadupphandlare – bygg och mark” som båda startar i augusti. Den senare är framtagen i nära samarbete med kommuner i Mälardalen och har Eskilstuna som primär studieort, men utbildningen är en s k satellit-utbildning där studerande kommer att kunna följa utbildningen online från Stockholm och Uppsala, berättar Peter:

” Det här är ett nytt strategiskt steg för Medborgarskolan och Påhlmans Handelsinstitut när vi sjösätter Entreprenadupphandlare som vår första satellitutbildning. Myndigheten för Yrkeshögskolan öppnar nu äntligen upp för att skriva ansökningar till satellitutbildningar och vi ser att det ger oss helt nya förutsättningar att skapa attraktiva YH-utbildningar som kan bidra till att kompetensförsörja Sverige i framtiden.”

Om Medborgarskolan

Medborgarskolan Stockholmsregionen är en ideell förening som förutom traditionell folkbildning även bedriver grundskolor, gymnasier, eftergymnasiala utbildningar, YH/KKU-utbildning samt företagsutbildningar under de egna varumärkena Påhlmans Handelsinstitut, Påhlmans Gymnasium, Stockholms Tillskärarakademi och Kulturama.