Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

Artiklar

Artiklar

Läs vidare om "Paralegal online - en utbildning med tydliga kopplingar till arbetslivet"
Online

Paralegal online - en utbildning med tydliga kopplingar till arbetslivet

Frida och Ramil studerar Certifierad Paralegal online, en utbildning som genomförs under två terminer på distans. En gång per termin träffas klassen för undervisning på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Börja sök efter praktikplats i god tid!"
Certifieringsutbildning

Börja sök efter praktikplats i god tid!

Efter 25 år som beauty advisor på Arlanda tog Teodora beslutet att göra en karriärförändring. På grund av ändrade livsförhållanden fungerade det inte längre att arbeta skift och behovet av ett dagtidsjobb blev allt större. Hon bestämde sig därför att börja studera med syftet att byta karriär.

Läs vidare om "Att studera på Påhlmans Handelsinstitut"
Film om Påhlmans Handelsinstitut

Påhlmans Handelsinstitut hjälper dig vidare i karriären!

Här kan du få en inblick i hur det är att studera på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Följ våra YH-studerande på paralegalutbildingen"
YH-utbildning

Följ våra YH-studerande på paralegalutbildingen

Här kan du följa några av våra studerande på YH-utbildningen Paralegal. Hur tänkte de innan de påbörjade utbildningen, hur ser de på praktiken och vad har de för tankar inför framtiden? Välkommen att följa med på deras resa.

Läs vidare om "Att arbeta som konsult inhouse eller inom outsourcing"
Karriär

Att arbeta som konsult inhouse eller inom outsourcing

Under Career Day, ett återkommande event på Påhlmans Handelsinstitut, deltog Beatrice tillsammans med två kollegor med syftet att hitta nya kollegor till Accountor.

Läs vidare om "Driv och intresse ger resultat!"
Karriär

Driv och intresse ger resultat!

Evelina och Elin från Jurek Rekrytering & Bemanning deltog på Career Day 2020 för att träffa studerande och möjliga kandidater till lediga tjänster inom juridik, ekonomi, HR, marknad och Business Support.

Läs vidare om "Career Day – möjligheter till nya karriärvägar!"
Karriär

Career Day – möjligheter till nya karriärvägar!

En gång om året arrangerar Påhlmans Handelsinstitut Career Day, ett event där våra studerande får möjlighet att presentera sig för rekryterare och bemanningsföretag som letar efter nya stjärnor till kandidatbanker, praktikplatser och lediga tjänster.

Läs vidare om "​Påhlmans Handelsinstitut får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan"
YH-utbildning

​Påhlmans Handelsinstitut får fortsatt förtroende från Myndigheten för Yrkeshögskolan

Den 8 januari meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) vilka ansökningar som beviljas start från hösten 2020. Påhlmans Handelsinstitut får fortsatt förtroende att bedriva YH-utbildningen Paralegal, utöver de redan beviljade Kvalificerad Lönekonsult – digitala systemlösningar och Entreprenadupphandlare – bygg och mark.

Läs vidare om "Från start till certifiering och vidare till nytt jobb!"
Certifieringsutbildning

Från start till certifiering och vidare till nytt jobb!

I slutet av augusti 2019 påbörjade Angelica utbildningen Certifierad Löneadministratör med bokföring, online på Påhlmans Handelsinstitut. Här berättar hon hur det gick från det att utbildningen startade till den slutliga certifieringen samt om det lyckliga beskedet att hon fått nytt jobb!

Läs vidare om "Tips: Gör ditt digitala CV attraktivt!"
Gästföreläsare

Tips: Gör ditt digitala CV attraktivt!

LinkedIn är ett fantastisk socialt nätverk med fokus på yrkeslivet och en guldgruva för dig som söker jobb. Även för den som inte aktivt söker nytt arbete så är det fördelaktigt att ha en uppdaterad och professionell sida på Linkedin. Det öppnar upp för nya möjligheter i framtiden. Det finns några saker du bör tänka på när du gör ditt digitala CV som ökar chanserna för att rekryterare ska hitta just dig.

Läs vidare om "Mot en ny karriär som paralegal"
YH-utbildning

Mot en ny karriär som paralegal

Efter att ha arbetat som fritidspedagog, frisör och företagssäljare kom Sofie fram till att hon egentligen vill jobba med juridik. Beslutet att ändra karriärsinriktning gjorde att hon sökte sig till yrkeshögskoleutbildningen Paralegal på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Från IT till ny karriär inom ekonomi"
Certifieringsutbildning

Från IT till ny karriär inom ekonomi

Veronika är utbildad inom IT och arbetade senast som processkoordinator inom HR på ett tekniktillverkningsföretag. Trots flera intressanta tjänster under sitt arbetsliv, har hon hela tiden sneglat mot ekonomi. I samband med en omorganisation såg hon sin stora chans att ta ett nytt steg i livet. Hon började återigen studera med målet att byta karriär. Valet av utbildning föll på Certifieringsutbildningen Ekonomiassistent med Löneadministration och praktik på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Ny utbildning kombinerar lön och HR"
Certifieringsutbildning

Ny utbildning kombinerar lön och HR

Ylva Frimodig arbetar som projektledare på Påhlmans Handelsinstitut sedan 8 år och en av hennes viktigaste uppgifter att utveckla studieutbudet. En av vårens nyheter är den yrkesinriktade utbildningen Certifierad Löneadministratör med personaladministration online.

Läs vidare om "Min praktik blev mitt jobb!"
Certifieringsutbildning

Min praktik blev mitt jobb!

Jonathan Gullberg går utbildningen Certifierad Ekonomiassistent med löneadministration och praktik och har redan fått jobb!

Läs vidare om "Om Internationell Resekonsult - IATA, blended learning"
Certifieringsutbildning

Om Internationell Resekonsult - IATA, blended learning

Katarina Nygren är huvudlärare på utbildningen Internationell Resekonsult - IATA, en aktuell utbildning då resebranschen är en av de snabbast växande branscherna i världen. Här berättar hon om utbildningen och vad den leder till.

Läs vidare om "Om utbildningen Certifierad Rekryteringsresearcher"
Certifieringsutbildning

Om utbildningen Certifierad Rekryteringsresearcher

Rekryteringsbranschen växer snabbt och att hitta rätt kompetens och rätt person kräver allt mer kunskap och engagemang. Läs vad Kristian tycker om vår utbildning Certifierad Rekryteringsresearcher.

Läs vidare om "Onlineutbildningen bidrog till karriärsbyte"
Online

Onlineutbildningen bidrog till karriärsbyte

Det är inte alltid det fungerar att gå en utbildning där alla lektioner hålls på bestämda tidpunkter i klassrum, då är onlineutbildningar ett bra alternativ. Malin gick Certifierad löneadministratör med bokföring online, vilket passade henne perfekt då hon bor 30 mil från skolan och dessutom ville ha möjligheten att arbeta parallellt med studierna.

Läs vidare om "Kurs som ger många valmöjligheter"
Kurs

Kurs som ger många valmöjligheter

Heléne Persson är lärare på Påhlmans Handelsinstitut och har sedan starten av sin yrkeskarriär arbetat parallellt med HR (Human Resources) och utbildning. En av kurserna Helene ansvarar för är Personaladministration som går att läsa både som enskild kurs online och som en del i certifieringsutbildningen HR-assistent.

Läs vidare om "Tips till dig som vill gå kursen löneadministration"
Kurs

Tips till dig som vill gå kursen löneadministration

En av våra lärare här på Påhlmans Handelsinstitut är Tiina Ranjbar Talari. Hon är i grunden civilekonom och driver egen bokförings- och deklarationsbyrå. Tiina är även utbildad lärare och arbetar dessutom som utbildningskonsult. Hos oss undervisar hon i ämnena Löneadministration och Lönehantering. Att Tiina verkligen kan lön är ingen överdrift, på sin meritlista har hon även ett flertal läroböcker som hon har skrivit i ämnet lön.

Läs vidare om "Utbildning som gör världen till din framtida arbetsplats"
Certifieringsutbildning

Utbildning som gör världen till din framtida arbetsplats.

Att Katarina Nygren valde en karriär inom resebranschen är ingen tillfällighet. Redan som ung tog hennes föräldrar med henne på resor runt om i världen vilket lade grunden för hennes framtida yrkesval.

Läs vidare om "Intervju med fackförbundet Unionen"
Karriär

Så här kan fackförbund hjälpa dig som studerar.

Ett att ha avslutat sina studier på Påhlmans Handelsinstitut är det möjligt att den fortsatta karriären går vidare till ett arbete inom den privata sektorn. I de fallen är det ofta fackförbundet Unionen som har hand om kollektivavtalet. Här svarar Unionen på frågor och berättar vad de kan göra för studenterna idag och hur de kan vara behjälpliga senare i arbetslivet.

Läs vidare om "Intervju med bemanningsföretaget MultiMind"
Karriär

Tips att tänka på när du söker ett jobb och skriver ditt CV.

Vad är bra att tänkta på när man skriver ett CV och vilket är det bästa tipset när man söker ett jobb? Det är några av de frågor som rekryteringsföretaget MultiMind svarade på under Career Day på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "Motivation och drivkrafter vid kommunikation"
Intervju

Motivation och drivkrafter vid kommunikation

Mikael Andersson har lång erfarenhet av att leda andra med fokus på sund hållbar kommunikation. Han brinner för att föreläsa och dela med sig av sina erfarenheter, vilket resulterade i boken Våga föra din talan. I januari kommer han till oss för att hålla seminariet Hur man handleder medarbetare. Seminariet är öppet för alla men redan nu kan du få ta del av Mikaels tankar kring kommunikation och ledarskap.

Läs vidare om "Career Day"
Karriär

Träffa rekryterare och bemanningsföretag på Career Day.

Som en service till våra studerande erbjuder vi årligen Career Day på Påhlmans Handelsinstitut.

Läs vidare om "En av pionjärerna när det gäller yrkesrollen Paralegal"
YH-utbildning

En av pionjärerna när det gäller yrkesrollen Paralegal

Anna Öster är en av pionjärerna när det gäller att utbilda till och etablera yrkesrollen Paralegal i Sverige. Hon har en gedigen erfarenhet av undervisning i juridik och är huvudlärare sedan 2006 på utbildningen paralegal hos oss på Påhlmans Handelsinstitut. Till vardags arbetar hon som advokat på Cross advokater med fokus på verksamhetsområdena affärsjuridik, immaterialrätt, marknadsrätt och varumärkesrätt.

Läs vidare om "Om nya utbildningen Paralegal online"
Certifieringsutbildning

Studera online till Paralegal med Anna Öster som huvudlärare.

Påhlmans Handelsinstituts utbildning Certifierad Paralegal online anordnas i samarbete med Cross Advokater och Fröken Juridik. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter.

Läs vidare om "Här lär du dig alla steg i rekryteringsprocessen"
Kurs

Här lär du dig alla steg i rekryteringsprocessen

Helen Borg har över 20 års erfarenhet inom Human Resources (HR) varav 16 år som HR-chef. Idag arbetar hon som HR-konsult, coach och utbildare. På Påhlmans Handelsinstitut håller Helen i kursen HR-Rekrytering som ingår i utbildningen Certifierad HR-assistent.

Läs vidare om "David Söderberg"
YH-utbildning

David började jobba på advokatbyrå efter Paralegal-utbildningen

Gick Paralegal, heltidsutbildning.

Läs vidare om "Nina Hasselgren"
Online

Nina studerade löneadministration online från Shanghai

Studerade Löneadministration online.

Läs vidare om "Therese Färm"
Online

Therese studerade Löneadministration online från Portugal

Studerade Löneadministration I, online, från Portugal

Läs vidare om "Varje människa är en möjlighet!"
Intervju med lärare

Varje människa är en möjlighet!

Suzanne Rehnlund har undervisat inom ekonomi hos oss på Påhlmans Handelsinstitut sedan våren 2010.

Läs vidare om "Paralegal var det enda och självklara valet!"
YH-utbildning

Paralegal var det enda och självklara valet!

Det var först när Beatrice hittade den två-åriga YH-utbildningen Paralegal på Påhlmans Handelsinstitut som hon fick studiemotivation! Hon fascineras av polisyrket och kan i framtiden tänka sig att arbeta inom rättsväsendet.

Läs vidare om "Jag har alltid engagerat mig i vad som är rätt och fel"
YH-utbildning

Jag har alltid engagerat mig i vad som är rätt och fel

Rojen Daran är en av de studerande på YH-utbildningen Paralegal som startade i januari 2020. På kort tid har han redan fått många nya praktiska kunskaper som har varit användbara i det dagliga livet.