Samhällsbyggnad

Vd med känsla för ventilation

Martin Ancons är VD för Ventilations Centrum och har lång erfarenhet från branschen både i Sverige såväl som internationellt.

Berätta om din erfarenhet från ventilationsbranschen?

– Jag är utbildad elingenjör och har cirka 25 års erfarenhet från ventilationsbranschen. Jag är vd för VentilationsCentrum i Enköping samt arbetar som utbildningssamordnare för Ventilationsingenjörs– och Ventilationsteknikerutbildningen. Jag är även projektledare för EU-projekt inom ventilation.

Hur ser arbetsmarknaden ut i branschen?

– Boverket kommer att ställa högre krav på att OVK-besiktningar genomförs av certifierad personal. Genomsnittsåldern på dagens certifierade besiktningsmän är 52 år vilket innebär att behovet av kvalificerad personal kommer att öka markant i framtiden.

Kan du berätta mer om ventilationsbranschen?

– Ventilationssystemen i fastigheter har en avgörande betydelse för inomhusmiljön och inte minst fastighetens möjlighet till energibesparing. Dessa två moment ligger högt på EU:s prioriteringslista. Svensk Ventilationsindustri är bland de världsledande inom utvecklingen av nya ventilationssystem.

Liknande artiklar

Samhällsbyggnad

Om Lågenergi- och passivhusteknik!

Varför ska man studera Lågenergi- och passivhusteknik? Och varför är det så viktigt för byggnadsbranschen att ställa om till nya, mer hållbara tekniker? Martin ...

YH-utbildning
29 augusti 2022
Läs vidare om "Om Lågenergi- och passivhusteknik!"