Cookies ger oss information om hur du använder sajten, så att vi kan förbättra upplevelsen för dig. Läs mer om cookies här.

VD med känsla för ventilation

Martin Ancons är VD för Ventilations Centrum och har lång erfarenhet från branschen både i Sverige såväl som internationellt.

Berätta om din erfarenhet från ventilationsbranschen?

Jag är utbildad elingenjör och har cirka 25 års erfarenhet från ventilationsbranschen. Jag är VD för Ventilations Centrum i Enköping samt arbetar som utbildningssamordnare för Ventilationsingenjörs– och Ventilationsteknikerutbildning. Jag är även projektledare för EU-projekt inom ventilation.

Hur ser arbetsmarknaden ut i branschen?

Boverket kommer att ställa större krav på att OVK besiktningar genomförs av certifierad personal. Genomsnittsåldern på dagens certifierade besiktningsmän är 52 år vilket innebär att behovet av kvalificerad personal kommer att öka markant i framtiden.

Kan du berätta mer om ventilationsbranschen?

Ventilationssystemen i fastigheter har en avgörande betydelse för inomhusmiljön och inte minst fastighetens möjlighet till energibesparing, dessa två moment ligger högt på EU:s prioriterings lista. Svensk Ventilationsindustri är bland de världsledande inom utvecklingen av nya ventilationssystem.